go to top

Politiek spreekt zich uit over bruggen

29 november 2016

Na het voorstel van de uitplaatsing van de PTA door wethouder Ollongren onlangs bij het Havendebat, nam het debat over een vaste IJ-oeververbinding opnieuw een wending. Ditmaal bij het Havengildediner. We praten u bij: 

KampTijdens het diner sprak minister Kamp zich uit tegen bruggen over het IJ. ‘De weidsheid en openheid van het IJ zonder bruggen, zonder blokkades, dat moeten we zo houden,’ aldus Kamp. Belangrijk argument hiervoor is volgens hem de bouw van de grootste zeesluis ter wereld bij IJmuiden. 

Gedeputeerde Post viel Kamp later bij. Onlangs nog stuurde zij een brief aan de minister van Infrastructuur Schultz van Haegen om, mocht er onverhoopt toch voor een brug gekozen worden, deze dan geschikt te maken voor 4-laagscontainervaart, in plaats van de 3-laagscontainerhoogte waarmee de gemeente Amsterdam nu rekent. 

Ditmaal bood ze wethouder Kajsa Ollongren aan om mee te denken over de bereikbaarheid van de stad. Een probleem dat volgens de gedeputeerde niet slechts een Amsterdams, maar een regionaal probleem is.  

Standpunt ORAM
ORAM pleit al geruime tijd voor een vaste IJ-oeververbinding die recht doet aan alle gebruikers van het IJ, waaronder de binnenvaart. Lees hier alles over de ontwikkelingen over de Sprong over het IJ en onze inzet op het dossier. 

Over het Havengildediner
Het Havengildediner is het jaarlijkse diner van de Amsterdamse havengemeenschap. Gasten zijn prominenten, bestuurders, politici en havenondernemers. Het Havengildediner vond voor de 71e keer plaats in het Okura Hotel.