go to top

Parkmanagement Schiphol zet belangrijke stappen

Mei 2014

Het parkmanagement op Schiphol Oude Meer bereikte eind april twee belangrijke mijlpalen. Gemeente Haarlemmermeer droeg formeel het beheer in het gebied over aan het parkmanagement. Daarnaast werd de audit voor het behalen van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) succesvol doorlopen.

Foto Bij Beheersovereenkomst Oude Meer  De Heer R.  Gerritsen , Wethouder S. Bak En De Heer R.  AartsBeheerovereenkomst
Tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Stadhuis van Haarlemmermeer ondertekende Wethouder Steffe Bak de beheersovereenkomst met Stichting Parkmanagement Schipholregio. Namens de Stichting ondertekenden Roland Gerritsen (voorzitter) en Rein Aarts (ORAM). Hiermee draagt de gemeente het beheer en onderhoud over van de openbare ruimte van bedrijventerrein Oude Meer.

Direct betrokken en hogere kwaliteit
ORAM maakte enkele jaren geleden samen met ontwikkelaar SADC een succesvolle doorstart met het parkmanagement op Oude Meer.  Gaandeweg raakte ook het gemeentebestuur overtuigd van het kansen die parkmanagement biedt, met name bij het verhogen van de betrokkenheid van de ondernemers in het gebied. Samen met de gemeente werd een plan ontwikkeld om het onderhoud en beheer van de openbare ruimte naar een structureel hoger niveau te tillen.

Keurmerk Veilig Ondernemen
Inmiddels is ook de audit voor het behalen van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) succesvol doorlopen. Het keurmerk waarborgt de samenwerking tussen gemeente, politie, brandweer en bedrijven bij het verbeteren van de veiligheid op het bedrijventerrein. Op basis van een grondige veiligheidsanalyse zijn de afgelopen periode afspraken gemaakt over tal van maatregelen. De eerste  acties, zoals het snoeien van groen,  werden meteen uitgevoerd. De zichtlijnen en daarmee ook het gevoel van veiligheid zijn daarmee al flink verbeterd.

Nooit af
Met de overdracht van het beheer, met het KVO, maar ook met het gezamenlijk organiseren van aanvullend openbaar vervoer heeft het parkmanagement op Oude Meer inmiddels stevig vorm gekregen. Maar we zijn natuurlijk nooit klaar. De komende periode werken we aan een kwaliteitsimpuls via gedeeltelijke herstructurering en kijken we naar de mogelijkheden voor collectieve beveiliging.
Rein Aarts

TwitterTwitter

Bij ORAM geloven we in de kracht van verbinding. Zoals met ons HR-netwerk. Door HR-professionals te verbinden en be… https://t.co/R7uNZ49Rz8