go to top

Kbb-metingen: monitoring kwaliteit bedrijventerreinen

 

In Amsterdam zijn veel bedrijventerreinen. Het beheer van deze terreinen wordt uitgevoerd door het stadsdeel waar het terrein ligt en in het geval van Westpoort door Haven Amsterdam.

Kbb MetingenVoor de gevestigde bedrijven is de kwaliteit van het beheer van de bedrijventerreinen van groot belang. De omgeving van het bedrijf vormt hun visitekaartje. Bedrijven willen hun klanten in een mooie omgeving ontvangen maar de ondernemer heeft daar zelf weinig invloed op. Om de kwaliteit van het beheer van de bedrijventerreinen in de gaten te houden worden periodiek kbb-metingen gehouden (kbb: kwaliteit beheer bedrijventerreinen).

Deze metingen worden uitgevoerd door een onafhankelijk bureau, in opdracht van Economische Zaken Amsterdam. Bij de metingen worden de categorieën groen, objecten, onkruid, verhardingen en zwerfvuil op vaste ‘schouwpunten’ op ieder terrein gemeten. Rondom de schouwpunten wordt een gebied met een straal van 50 meter beoordeeld. Bij de beoordeling wordt geen onderscheid gemaakt tussen verschillend ingerichte gebieden zoals een kantorenpark of een industriegebied. 

ORAM reikt jaarlijks de ORAM-prijs uit voor het best onderhouden bedrijventerrein in Amsterdam. Dit is gebaseerd op de cijfers van de kbb-metingen. De winnaar ontvangt op de traditionele Zomerborrel de prijs en mag de titel vermelden op een bord bij het bedrijventerrein.

 

Klik hier voor het totale overzicht van de kbb-metingen van de Amsterdamse bedrijventerreinen. De metingen worden drie keer per jaar uitgevoerd.

Onderstaand resultaten per bedrijventerrein:

TwitterTwitter

Bij ORAM geloven we in de kracht van verbinding. Zoals met ons HR-netwerk. Door HR-professionals te verbinden en be… https://t.co/R7uNZ49Rz8