go to top

ORAM wil Westpoortbus naar coffeeshop haven

1 april 2015

Verkeersveiligheid vereist onconventionele oplossing

The Bulldog treft voorbereidingen voor een coffeeshop in de haven. De benodigde vergunningen zijn inmiddels verstrekt. ORAM en een aantal ondernemers uit de omgeving hebben bezwaar aangetekend. Een van de bezwaren is dat de verkeersveiligheid gevaar loopt. De Westpoortbus kan uitkomst bieden.

Foto Bij 1 ApriljpgVerkeersveiligheid in het geding
De nieuwe vestiging van The Bulldog aan de Coenhavenweg krijgt hoofdzakelijk het karakter van afhaalpunt. Maar er zal ook op zeer bescheiden schaal, binnen geconsumeerd worden, aldus The Bulldog. ORAM ziet het feit dat de locatie alleen per auto bereikbaar is als groot probleem voor de verkeersveiligheid. De locatie is pal naast de A10 en wiet gebruiken en autorijden gaan niet samen. 

Twee vliegen in een klap
Daarom bereidt ORAM plannen voor om de Westpoortbus in te zetten in het geval de bezwaarprocedure onverhoopt niet slaagt en de coffeeshop er toch komt. “ORAM signaleert niet alleen een probleem, maar komt ook met de oplossing. Door de Westpoortbus via The Bulldog te laten lopen, verhogen we de verkeersveiligheid en verbeteren we de exploitatie van die lijn. Zo slaan we twee vliegen in een klap”, aldus ORAM directeur Kees Noorman. “Mocht het toch nog mis gaan op de A10, dan hebben wij in ieder geval ons best gedaan. We blijven bezwaar hebben tegen de coffeeshop, maar moeten ook realistisch zijn. Als die er toch komt, dan voorziet de Westpoortbus in een duidelijke behoefte”.

Pilot Coffeeshop
De plannen voor de The Bulldog Port 26 maken deel uit van de Pilot Coffeeshops: Burgemeester Van der Laan wil maximaal vijf marihuanadetaillisten uit het stadscentrum wegkrijgen. Eerder verhuisde coffeeshop Old Church al naar de rand van het centrumgebied, nu is ook the Bulldog bereid om de vestiging aan de Spuistraat in te ruilen voor een plek in de haven. De hoofdvestiging van the Bulldog aan het Leidseplein en de andere locaties in de stad blijven gewoon bestaan.