go to top

Handelsmissie naar Pearl River Delta in China

5 april 2016

Amsterdam Trade, de gemeente Almere en de provincie Noord Holland nodigen MKB bedrijven uit om deel te nemen aan een handelsmissie naar de Pearl River Delta in China. Het gebied is de productie- en handelsmotor van China. Er zijn talloze zakelijke mogelijkheden voor het MKB uit Nederland. 

Handelsmissie ChinaIn die Pearl River Delta liggen namelijk onder meer de snel groeiende stad Shenzen, maar ook Hong Kong. De middenklasse groeit er snel. Daarom neemt de vraag naar buitenlandse producten steeds meer toe. Nederlandse en Chinese bedrijven kunnen hun kansen dus ruimschoots benutten. 

Shenzen is net als Almere een New Town, maar dan vele malen groter. De stad telt al 15 miljoen inwoners. Hong Kong heeft er 7 miljoen en krijgt jaarlijks 58 miljoen bezoekers. Het is een zeer internationaal georiënteerde vrijemarkt economie, die voor meer dan 90% drijft op de dienstensector. Hong Kong vormt ook de toegang tot de groeimarkt China. Maar zelfs tot heel Azië. Het heeft een sterke positie als internationaal financieel centrum. Nederland is de derde investeerder in Hong Kong. Er zijn al honderden Nederlandse bedrijven in Hong Kong gevestigd. Dat zijn niet alleen multinationals, maar juist meer en meer kleine tot middelgrote bedrijven.

De handelsmissie wordt geleid door burgemeester Weerwind van Almere. De organisatoren bieden een inspirerend zakelijk programma van vier dagen met daarin bedrijfsbezoeken, seminars,  workshops en indien gewenst matchmaking.

Er zijn concrete kansen voor MKB-ers uit de health- en milieusectoren. Bedrijven die actief zijn in een andere sector kunnen contact opnemen met Amsterdam Trade om hun kansen in China te bespreken.

De handelsmissie is van 29 mei tot 3 juni aanstaande. Aanmelden kan tot 6 april.

Voor meer informatie en vragen over de handelsmissie naar de Pearl River Delta of om u aan te melden kunt u contact opnemen met Monique van Vredenburg (gemeente Almere) mmvredenburg@almere.nl, tel 06 12 83 42 07 of Joost van Dalen (Provincie Noord Holland) dalenj@noord-holland.nl, tel nr 06 53 41 43 37. De website bevat ook meer info: www.iamsterdam.com/nl/zakelijk/amsterdam-trade/shenzen