go to top

ORAM werkt aan betere bereikbaarheid

16 oktober 2017

Het laatste kwartaal van dit jaar is het een stuk rustiger op de ring A10, als het aan ons ligt. Om de bereikbaarheid van bedrijventerreinen Amstel Business Park, Rieker Business Park en Sloterdijk-Westpoort te verbeteren, hebben we in samenwerking met een groot aantal bedrijven een aanpak uitgerold waarbij alternatieven voor autovervoer worden aangeboden; A10 Travelhacks.

ReisandersTobias van den Briel, mobiliteitsmakelaar: “Bedrijven helpen hierin actief mee en zo zorgen we er samen voor dat mensen snel en op een leuke manier anders naar het werk kunnen. We hebben al bij een heel aantal bedrijven gestaan om de actie toe te lichten, mensen reageren heel positief en we voelen dat er behoefte is. Met de campagne reisanders.nl bieden we andere mogelijkheden dan wat er tot nu toe is en ook is er ruimte voor andere ideeën."

Anouk Wentink en Nur Karapinar van PwC helpen Van den Briel om de campagne actief onder de aandacht te brengen bij de ongeveer 3.000 werknemers. “PwC heeft de ambitie om in 2030 circulair te zijn en hecht veel waarde aan de gezondheid van haar medewerkers en de bereikbaarheid van de kantoren. De initiatieven ‘E-bike fietsen' en de 'car share to work palen’ passen hierbij en helpen ons bij het reduceren van onze CO2 uitstoot.” Duurzaamheid en gezondheid zijn veelgehoorde argumenten, volgens Van den Briel, en ook de portemonnee is een hele belangrijke. “Als je goedkoper kunt reizen door van deur tot deur te gaan met de elektrische fiets, en je weet ook nog eens vrij nauwkeurig wanneer je aankomt want je hebt geen last van files, is dat een goede optie voor veel mensen. We horen dat en zien dat ook terug in het gebruik."

Alternatieven zijn fietsen bij bedrijven, er zijn er (high speed) ebikes, deelauto’s, mensen kunnen op Rieker Business Park worden opgepikt door een collega en ORAM biedt sporten aan tijdens de spits, als win-win. Als de pilot een succes wordt, kijkt ORAM naar de mogelijkheden voor een vervolg.

De campagne loopt nog tot december.