go to top

HR-kring 2017: sterke arbeidsmarkt fundament voor groei

21 december 2017

Een sterke arbeidsmarkt is een voorwaarde voor groei en het fundament van een sterke economie. De aanwezigheid van talent is een belangrijke vestigingsvoorwaarde voor bedrijven in de Amsterdamse regio. Dat bleek het afgelopen jaar bij de HR-kringbijeenkomsten van ORAM.

Foto Hrm KringNieuwe Arbowet
Op 23 november was de laatste HR-kring over de nieuwe Arbowet. Zo bleek bijvoorbeeld dat een bedrijf vanaf 25 werknemers nu een preventiemedewerker in dienst moet hebben.

Ook gemeente Amsterdam was te gast om te vertellen over de Amsterdamse aanpak van Statushouders. ORAM biedt hiervoor graag de ruimte, omdat wij de samenwerking overheid en bedrijfsleven willen versterken.

Een andere samenwerking is die van NexTechnician. Deze opleiding opent in 2018. Het is  opgezet door ROC van Amsterdam in samenwerking met bedrijven. De techniek ontwikkelt zich razendsnel en vraagt steeds weer nieuwe vormen van talent. Deze opleiding verkleint de kloof tot de markt door intensieve samenwerking tussen Amsterdamse bedrijven en het ROC. ORAM ondersteunt dit initiatief waar mogelijk.

Over de HR-kring
De HR-kring is hét platform voor en door HR-professionals. Via het platform wisselen de deelnemers best practices uit en houden zij elkaar op de hoogte van wettelijke en andere ontwikkelingen. Heeft u interesse in deelname of vragen over de HR-kring? Neem contact op met Giulietta Cohen.

Over ORAM
ORAM is het grootste zakelijke netwerk van regio Amsterdam. Wij zetten ons in voor een optimaal ondernemersklimaat door ondernemers, overheden en politici te verbinden. Lees meer over ORAM.