Oplossing in de regio
Door de groei van de stad lopen we op dit moment tegen de grenzen aan van mobiliteit. En dat zal de komende jaren alleen maar toenemen. De capaciteit van de infrastructuur en het OV-netwerk staat onder druk. Daarvoor is een regionale aanpak nodig. Ook als het gaat over specifieke gebieden zoals bijvoorbeeld Zuidas en Rieker Business Park. Daar zetten wij ons voor in, want als de regio bereikbaar is, dan is Amsterdam bereikbaar.

Als de regio bereikbaar is, dan is Amsterdam bereikbaar

Orde in een wirwar van bereikbaarheidsinitiatieven
Er is op dit moment zo’n wirwar aan initiatieven voor verbetering van de bereikbaarheid dat we deze niet (optimaal) benutten. Allemaal mobiliteitsoplossingen die moeten zorgen dat de bereikbaarheid van werklocaties verbetert. Maar reizigers zien door de bomen het bos niet meer of kennen de oplossingen überhaupt niet. Wij faciliteren een onafhankelijk platform, een publiek-private samenwerking die al deze initiatieven en aanbieders verbindt en inzichtelijk maakt. Zo kan elk bedrijf straks een afgewogen keuze maken. Nu nog alleen in Zuidas, straks in heel Amsterdam.

Rol ORAM
Als we nu niks doen, is ondernemend Amsterdam straks onbereikbaar. Wij zoeken samen met leden en partners naar slimme oplossingen voor de bereikbaarheid; we scheppen orde in de wirwar aan initiatieven; we praten met overheden en vervoersorganisaties voor een slimmere en betere benutting van het huidige netwerk; we pleiten bij de politiek voor een regionale aanpak. Kortom, we doen er alles aan om optimale mobiliteit weer bereikbaar te maken voor werkend Amsterdam. Doet u mee?

Menno van der Valk
Manager Operations
vdvalk@oram.nl
06 4714 6492

 

 

Meer over Optimale mobiliteit