go to top

Vacature beleidsadviseur haven

Opkomen voor bedrijven in de Amsterdamse haven? Ben jij inhoudelijk sterk, zelfstandig en communicatief vaardig? Kom werken bij ORAM!

Team Foto LenteborrelDe haven van Amsterdam staat voor grote uitdagingen: energietransitie, woningbouw die de haven terugdringt, en tegelijkertijd een plek die nog steeds één van ’s werelds belangrijkste logistieke knooppunten is en die nog steeds groeit. Midden in dat weerbarstige en dynamische speelveld staat ORAM als vertegenwoordiger van het havenbedrijfsleven.

Versterking ORAM haven
De 13 professionals van ORAM vormen een dynamisch, enthousiast en betrokken team. Voor dat team zijn we op zoek naar versterking voor onze havendossiers. ORAM heeft thema’s als regeldruk, energietransitie en ruimte voor ondernemen, maar ook ledenclusters zoals het cacaocluster en het energiecluster. Binnen de thema’s beheer je zelfstandig inhoudelijke dossiers, zoals bijvoorbeeld veranderende wet- en regelgeving. Je brengt onze leden in de haven bij elkaar en gaat bij ze langs en onderhoudt contact met relevante stakeholders, zoals bijvoorbeeld het Havenbedrijf en gemeente Amsterdam. Binnen het team houd je ervan een proactieve rol te vervullen en nauwgezet te werken. Je bent communicatief vaardig en communiceert makkelijk met bedrijven en overheden op verschillende niveaus. Ledentevredenheid is een constant aandachtspunt.

Functie-eisen
Je hebt WO werk- en denkniveau
Je bent analytisch sterk
Je kunt goed zelfstandig werken en bent communicatief vaardig (mondeling en schriftelijk)
Je bent accuraat en neemt graag initiatief
Je hebt relevante werkervaring
Je vindt het leuk om bijeenkomsten te organiseren waarbij je verbindt vanuit de inhoud
Je beheerst de Nederlandse taal (in woord en geschrift) uitstekend
Affiniteit met haven, logistiek en industrie is een voorwaarde

Over ORAM – Ondernemend Amsterdam
ORAM is de grootste ondernemersorganisatie van de metropool Amsterdam. Wij lobbyen actief voor thema’s die belangrijk zijn voor ondernemers. Daarbij hebben we een sterke naam bij de autoriteiten. Daarnaast is ORAM de havenbranchevereniging van de bedrijven in het Noordzeekanaalgebied. De ruim 600 leden van ORAM zijn een brede afspiegeling van het Amsterdamse bedrijfsleven. Wij verbinden hen rondom relevante onderwerpen en bieden een interessant zakelijk netwerk.

ORAM haven
De Amsterdamse havenregio is een van ’s werelds belangrijkste logistieke knooppunten. Met een goederenoverslag van ruim 100 miljoen ton per jaar is het de vierde haven van Europa. ORAM doet rechtstreeks zaken met de belangrijkste spelers in de haven en lobbyt actief voor haventhema’s, zoals concurrerende haventarieven. Ook zijn wij actief in de lobby op nationaal en Europees niveau. Voor een succesvolle lobby is een sterk netwerk cruciaal. Daarom organiseert ORAM bijeenkomsten waar de havencommunity elkaar ontmoet.

Wij bieden
ORAM biedt een salaris in overeenstemming met de functie, gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden en een uitdagende werkomgeving met een enorm netwerk. ORAM is gevestigd op loopafstand van Amsterdam Centraal station en heeft een werklocatie met het mooiste uitzicht van Amsterdam.

Interesse?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Anouk de Morree, 06 1028 2625. Je motivatie en CV kun je vóór 1 mei 2018 versturen aan Anouk de Morree, demorree@oram.nl. De eerste gesprekken vinden plaats tussen 1 en 8 mei.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.