go to top

Stichting Energie-inkoop Amsterdam

De Stichting Inkoop Energie (regio) Amsterdam (SIEA) is een inkoopcombinatie van grootverbruikers van energie. De stichting bespaart veel energie voor grootverbruikers. Er zijn 21 bedrijven aangesloten met in totaal meer dan 60 aansluitingen. De omvang van de energielevering aan de groep bedraagt
circa 250 GWh elektriciteit en 100 miljoen m³ gas, waarmee de SIEA behoort tot de grote afnemers van energie in Nederland.

Powered By SieaDe voordelen van deelname aan SIEA zijn:
De deelnemers laten de zorg voor het contracteren van elektriciteit en gas over aan de SIEA, zodat zij meer tijd hebben voor de core business van hun bedrijf.

  • De SIEA volgt dagelijks het verloop van de marktprijzen van elektriciteit en gas en laat zich daarbij adviseren door deskundigen op het gebied van energie-inkoop.
  • De SIEA heeft daardoor steeds de energie voor haar deelnemers onder het gemiddelde prijsniveau kunnen inkopen.
  • De SIEA beschikt over een ruime ervaring op het gebied van energiecontracten; zij doet de onderhandelingen met de leverancier over de leveringsovereenkomst.
  • De bandbreedte van de energielevering wordt berekend over het totale volume van de SIEA-deelnemers. Meer- en minderafname vallen daardoor in de praktijk tegen elkaar weg.
  • Elke deelnemer bepaalt zelf of hij meedoet aan de tenders die de SIEA uitschrijft. Hij is daar niet toe verplicht.
  • Elke deelnemer bepaalt of hij zelf de klikmomenten kiest dan wel dit aan de SIEA overlaat.
  • Elke deelnemers heeft de keuze tussen grijze en groene stroom.
  • De deelnemers van de SIEA zijn lid van het algemeen bestuur van de SIEA en bepalen daardoor met elkaar het beleid.
  • De SIEA is geen commerciële instelling en rekent daarom een bescheiden contributie. Deze is in de praktijk lager dan de kosten van het inhuren van een adviseur.

Deelnemende bedrijven:
Academisch Medisch Centrum, BP Amsterdam Terminal, Chemtura Netherlands, Eggerding, Stichting Energie Centrum Nederland (ECN)/Joint Research Centre, Energiebedrijf VU/VUMC, Forbo Flooring, Forbo-Novilon, ICL Fertilizers, Nustar Terminals, OBA Bulk Terminal Amsterdam, Persgroep Nederland, PPG Coatings, Shipdock, Sonneborn Refined Products, Telegraaf Media Groep, United Biscuits, Vezet en het WTC.

Meer informatie of aansluiten bij SIEA? Neem contact op met Rein Aarts of kijk naar de website.

Lees meer over SIEA:

TwitterTwitter

ORAM is het grootste netwerk van bedrijven in regio Amsterdam. Onze leden zijn een mooie afspiegeling van onderneme… https://t.co/vKGdQvqzdl