go to top

Menno aan de slag

21 november 2017

Mijn naam is Menno van der Valk, in november gestart bij ORAM en verantwoordelijk voor de onderwerpen Zuidas & Bereikbaarheid. Graag maak ik persoonlijk kennis met u.

MennoEnergie haal ik uit vraagstukken binnen stedelijke opgaven en gebiedsontwikkeling. Vanuit mijn netwerkactiviteiten vind ik het mooi om in samenwerkingsverband concrete oplossingen te realiseren. In het verleden heb ik dit als gebiedsontwikkelaar bij Dura Vermeer in diverse projecten tot uitvoering weten te brengen. Met de participatie in Publiek Private Samenwerkingen op verschillende werklocaties heb ik ruime ervaring opgedaan in het afwegen van belangen om een breed draagvlak te creëren. Daarnaast ben ik mij als initiatiefnemer van een aantal concepten, waaronder ‘De Circulaire Weg’, uiterst bewust van de impact die wij hebben op onze directe leefomgeving. In mijn aanpak tracht ik innovatieve oplossingen en duurzame aspecten voortdurend toe te passen.

Zuidas & Bereikbaarheid
Twee afzonderlijke thema’s met een uitzonderlijk groot raakvlak, daar ga ik voor de leden van ORAM werk van maken. Met de realisatie van verschillende grootschalige projecten, waaronder Zuidasdok, staat de bereikbaarheid van de hele regio onder druk. Deze werkzaamheden zijn van grote invloed op bedrijven die op de Zuidas en in de aaneengesloten deelgebieden zijn gehuisvest. Het is mijn ambitie het verschil te gaan maken in een opgave die groter is dan de stad Amsterdam. De vraag daarbij is hoe de regio bereikbaar blijft, terwijl er maatregelen worden getroffen waarvan we pas over meer dan tien jaar het werkelijke voordeel zullen ervaren. Met het creëren van coalities wil ik oplossingen bieden voor een soepele transitieperiode.

Vrije tijd
In mijn vrije tijd kook ik graag uitgebreid. Met grote regelmaat loop ik op zaterdagochtend naar de Albert Cuypmarkt om het diner voor te bereiden. Daarnaast geniet ik van het grote aanbod musea in de stad en ren ik geregeld een rondje in het Vondelpark of langs de Amstel.