go to top

3 maanden scherp aan de wind

19 april 2018

Onze directeur Kees Noorman gaat begin mei 3 maanden op sabbatical. Lees hieronder meer over zijn plannen en over zijn wensen voor Amsterdam.

Kees ZeilenKees vertel, waarom ga je 3 maanden weg?
“Ik ben een fervent zeiler en wil al heel lang zeilen naar de Baltische Staten en Sint Petersburg. Dat is niet te doen in drie weken. Ik word dit jaar 54 , nog gezond van lijf en leden.”

En wat ga je dan doen 3 maanden lang zonder ORAM? Zul je ons niet geweldig missen?
“Voornamelijk naar de zonsopgang en zonsondergang kijken. Maar ook oude vriendschappen herbevestigen. Gedurende mijn reis stappen er vrienden op en af.  Ik zit ook in een fase waarin de kinderen inmiddels de deur uit zijn en iedereen weer meer tijd voor anderen heeft. Waar beter dan op een zeilboot, beetje filosoferen en naar de horizon staren.

Ik zal natuurlijk ORAM en Amsterdam missen. Het is lekker hectisch zo met die nieuwe coalitie, nieuwe burgemeester, enorme opgaven op het gebied van ruimtegebruik, bereikbaarheid en energietransitie. Daar moeten we na de zomer met volle energie tegenaan. De stad ontwikkelen met elkaar in coalitieverband. De complexiteit vraagt daarom. We zullen met een verenigd bedrijfsleven daar onze positie in moeten verwerven. Het team van ORAM kan prima zonder mij. We hebben op elk relevant thema specialisten, en ook een enorme drive om het beste voor de Amsterdamse regio te doen.”

Wat hoop je bij terugkomst in augustus aan te treffen in de stad?
“Ik hoop op een verbindende burgemeester (bij voorkeur vrouw, daar zijn we wel een keer aan toe). Daarnaast ben ik heel benieuwd naar de plannen van het nieuwe college. Ik hoop dat het echt een totaal gedragen plan voor de stad is waarin ook ondernemen op een realistische en constructieve manier is opgenomen. En ook de rol van ondernemers in de planvorming, namelijk vroegtijdig en met gebruikmaking van de aanwezige expertise. Daarmee worden plannen beter, en ook de implementatie daarvan!”

Wij wensen Kees een behouden vaart!
Team ORAM

 

Kees Noorman afwezig
Vanaf 9 mei 2018 is ORAM-directeur Kees Noorman 3 maanden zeilen naar Sint-Petersburg. Wilt u hem nog spreken voor die tijd? Neem contact op met Annemarie Haasjes. Uiteraard kunt u tijdens zijn afwezigheid ook perfect terecht bij de andere medewerkers van ORAM en bij voorzitter Paul Wevers.