In de media


U vindt hier een overzicht van ORAM in kranten, (vak)tijdschriften, op radio en tv.

Ruinte
ORAM in Nieuwsblad Transport over IJ-oever advies:
30 juni 2020
De Amsterdamse havengemeenschap kan opgelucht ademhalen. Als het aan de Adviescommissie Oeververbindingen ligt, wordt er geen Javabrug over het IJ gebouwd met allerlei nautische risico’s voor de binnenvaart.
Ruimte
ORAM in Parool over IJ-oever advies
26 juni 2020
“De IJ-oeververbinding is een lang gekoesterde wens van Amsterdam. De Javabrug moeten we maar snel vergeten. Goed dat er ook een verbinding te maken valt die én aantrekkelijk is voor voetgangers, fietsers, OV én voor de scheepvaart.”
Ruimte
In Telegraaf: ORAM boos over afserveren werf
10 juni 2020
Werkgeversclub ORAM is zwaar teleurgesteld in wethouder Van Doorninck (GroenLinks). Die heeft afgelopen week een plan van scheepswerf Damen Shipyards om een woonwijk rondom het bedrijf te ontwikkelen, terzijde geschoven.
Ruimte
ORAM in Parool: Plan om scheepswerf te combineren niet haalbaar
9 juni 2020
“Je merkt aan alles dat de focus ligt op het bouwen van nieuwe woningen. Het stadsbestuur heeft een blinde vlek voor alles wat te maken heeft met bedrijventerreinen, industrie en plekken waar gewerkt kan worden.”
Ondernemen
ORAM in Pakhuis de Zwijger/AT5 – Stad in spagaat, economie
23 april 2020
Directeur Kees Noorman ging in gesprek met wethouder economische zaken Victor Everhardt: “We moeten nu 'de tering naar de nering zetten' en zorgen dat we bedrijven zo veel mogelijk ruimte geven om te continueren.”  
Ondernemen
In Parool: 5000 kilo aardappelen naar gezinnen in nood
9 april 2020
Vijfduizend kilo aardappelen die ligt te verpieteren bij boeren rondom Amsterdam, gaat naar gezinnen die het vanwege de coronacrisis extra moeilijk hebben.
Haven
ORAM in Telegraaf: besef haven is te klein
29 november 2019
"We moeten niet te klein denken in Amsterdam" zegt ORAM-voorzitter Paul Wevers vandaag in de Telegraaf.
Ruimte voor werk
‘Participatie is wat anders dan alleen informeren’
29 oktober 2019
Programmamanager ruimte voor werk Jurriaan van den Eijkhof sprak eerder dit jaar met ROmagazine over de gebiedsontwikkeling op Hembrug.
Haven
ORAM in de media over AEB-crisis
29 augustus 2019
ORAM-directeur Kees Noorman werd geïnterviewd door de NOS en Radio 1 over een gepland rioolslibveld in de Amsterdamse haven. Dit veld zou komen te liggen tussen een aantal cacaovemen en foodproducenten.
Haven
ORAM in Parool - Paniek om AEB neemt toe: rioolslib in haven gestort
2 augustus 2019
De paniek om de deels stilgelegde afvalverbrander AEB in Amsterdam neemt toe.
Haven
ORAM in Nieuwsblad Transport – Kock wil verzelfstandiging Havenbedrijf terugdraaien
23 mei 2019
De Amsterdamse havenwethouder Udo Kock (D66) legt met de recente uitspraken over een ondergeschikte rol van de havenbelangen bij de nieuwbouwplannen van de stad een bom onder de ruim vijf jaar oude zelfstandigheid van het eigen havenbedrijf en de samenwerking met het lokale bedrijfsleven.
Haven
ORAM in Parool – Haast achter HavenStad
22 mei 2019
Al vanaf 2022 denkt wethouder Marieke van Doorninck te kunnen beginnen met de bouw van tienduizend woningen in de nieuwe wijk Haven-Stad.