go to top

Even voorstellen…nieuwe bestuursleden

17 december 2018

Sinds kort versterken Maarten Boot, Manager Freight Trading Amsterdam van Cargill en Luc Bol, Director Manufacturing Iron & Steel van Tata Steel ons Algemeen Bestuur. Wat doen zij in het dagelijks leven naast hun ORAM-bestuursfunctie?

Luc BolOver Luc Bol:
Luc Bol is Manufacturing Director Iron and Steel bij Tata Steel in IJmuiden. Hij leidt daar de productieprocessen aan de ‘voorkant’ van het staalbedrijf. Daarnaast is hij direct betrokken bij de route van Tata Steel naar CO2-vrij staal maken, uiteindelijk met behulp van hernieuwbare energie en waterstof.

Over Tata Steel:
Tata Steel is een Indiase multinational. Op de vestiging in IJmuiden werken ca. 9000 mensen. Naast de productie van staal is Tata actief in diverse andere sectoren, zoals automotive en engineering.

Luc Bol: “Ik verheug me enorm op de bestuursfunctie bij ORAM. Ik wil op deze wijze een actieve bijdrage leveren aan een duurzaam industrieklimaat in de Metropoolregio Amsterdam”.

 

Maarten BootOver Maarten Boot:
Maarten Boot volgt Rob Hansen op als bestuurslid in het Algemeen Bestuur van ORAM. Maarten Boot is werkzaam bij Cargill in Amsterdam en is daar commercieel verantwoordelijk voor de droge bulk activiteiten in de regio: op- en overslag (IGMA), scheepsagentuur en vrachthandel.

Over Cargill:
De 155.000 werknemers van Cargill zijn verspreid over 70 landen. Ze werken onvermoeibaar om hun  doel te bereiken: de wereld voeden op een veilige, verantwoordelijke en duurzame manier. Elke dag verbinden ze boeren met markten, klanten met ingrediënten en mensen en dieren met de voedingsmiddelen die ze nodig hebben om te groeien. 

Ze combineren 153 jaar ervaring met nieuwe technologieën en inzichten om een betrouwbare partner te zijn voor voedings-, landbouw-, financiële en industriële klanten in meer dan 125 landen. Zij aan zij bouwen ze aan een sterkere, duurzame toekomst voor de landbouw. Meer informatie is beschikbaar op Cargill.com.

Maarten Boot: “De haven van Amsterdam is een belangrijke werkgever in de regio en ik zet mij graag in voor een competitieve en duurzame haven. In het bestuur van ORAM zal ik mijn best doen om de haven te borgen binnen de vereniging”.