go to top

Olympische Spelen 2028 geeft Amsterdam de gewenste impuls naar concurrerende metropool

14 december 2016

‘Amsterdam moet uitgroeien naar een stad met 7 miljoen inwoners als het wil blijven concurreren met andere metropolen in de wereld’.

Foto Bij CoalitieDe tweede sessie van de Coalitie voor de Derde Gouden Eeuw in het Randstad hoofdkantoor in Diemen leverde een aantal opmerkelijke statements op. Zelfs meer dan de helft van de 100 aanwezigen vindt dat Amsterdam zich in 2019 kandidaat zou moeten stellen voor de Olympische Spelen van 2028: dit evenement geeft op alle fronten een impuls aan de stad.

Onder leiding van moderator Jort Kelder zocht het gezelschap dit keer naar het ideale Amsterdam, zoals beschreven door Zef Hemel, hoogleraar Grootstedelijke Problematiek aan de UvA, in zijn boek De toekomst van de stad. Een pleidooi voor de metropool. Zijn overtuiging is echter dat Amsterdam al meetelt op het wereldtoneel als het wordt bewoond door 2 miljoen inwoners.

Het kunnen beschikken over talent is één van de key factoren voor het succes van een moderne metropool. Amsterdam is ‘talentvol’, maar de leerstof van de UvA sluit niet altijd aan op de praktijk. En dat was de inleiding voor een interessante discussie over de waarde van talent, waaraan ook drie startups van het Amsterdam Center of Entrepreneurship deelnamen. Zij signaleerden vooral kansen en geen bedreigingen voor zichzelf bij de ontwikkeling van hun onderneming. Maar of Amsterdam dan hun vestigingsplaats zou worden, vond geen van hen relevant. Ondernemen doe je cross border. Hetgeen ook Alje Kuijper, directeur Innovatie bij Randstad, nogmaals bevestigde in zijn inleiding over de toekomst van de arbeidsmarkt.
Roel Mostert

PS. Tijdens de sessie lanceerde startup HurryQ! Lees meer

Lees meer over de Coalitie voor de Derde Gouden Eeuw

2e sessie Coalitie voor de Derde Gouden Eeuw