go to top

De Blauwdruk voor de 3e Gouden Eeuw

8 december 2016

ORAM viert in 2017 haar 100-jarig bestaan en geeft in het kader van deze mijlpaal de stad Amsterdam een ‘Blauwdruk voor de Derde Gouden Eeuw’ cadeau. Dit gebeurt op 29 september 2017, onze jubileumdag.
 
PontjeWij zijn van mening dat Amsterdam op dit moment een periode van ongekende bloei doormaakt die is te vergelijken met de voorspoed van de hoofdstad in de Eerste en Tweede Gouden Eeuw.
 
Leefbare en succesvolle stad
In de ‘Derde Gouden Eeuw van Amsterdam’ zal de stad naar verwachting binnen 40 jaar verdubbelen in onder meer inwoners, economie, verkeer en logistiek*. Vragen die zich echter aandienen zijn: hoe gaat de stad de verdubbeling managen, wat worden de bouwstenen voor groei, wat zijn de essentiële doorbraken om de groei tot een succes voor de stad en haar bewoners te maken en welke rol speelt het Amsterdamse bedrijfsleven. 
 
Blauwdruk voor de Derde Gouden Eeuw
Het doel is om in 2017 een plan en ontwerp te presenteren waarin de visie van de Coalitie voor de Derde Gouden Eeuw doorklinkt hoe de stad tegelijkertijd succesvol en leefbaar kan zijn. De Coalitie is bedacht door ORAM en komt regelmatig bijeen om concepten aan elkaar uit te wisselen.
 
De Blauwdruk voor de Derde Gouden Eeuw van Amsterdam is inspirerend, visionair en biedt ideeën van ondernemend Amsterdam die uitvoerbaar en blijvend van aard zijn.

Lees meer over 100 jaar ORAM
 
*) bron: Zef Hemel, Hoogleraar Grootstedelijke Problematiek aan de UvA