In de media


U vindt hier een overzicht van ORAM in kranten, (vak)tijdschriften, op radio en tv.

Ruimte
Menging van functies NDSM-terrein
9 november 2021
In Het Parool verscheen een opiniestuk over het oostelijke deel van de NDSM-werf. Daar dreigt de balans tussen de verschillende functies van het terrein zoek te raken.
Energietransitie
ORAM in Het Parool over dreigende stroominfarct in Amsterdam
6 juli 2021
Het Amsterdamse elektriciteitsnet kan de groei van de stad en de energietransitie niet meer bijbenen, waarschuwt netbeheerder Liander. Dat heeft flinke gevolgen voor de stad, Amsterdammers en bedrijven.
Ruimte voor werk
ORAM in FD over nieuwe omgevingsvisie Amsterdam 2050
2 maart 2021
Amsterdamse ondernemingen, verenigd in ORAM, zijn doodsbenauwd dat een deel van de bedrijvigheid uit de hoofdstad moet verkassen zonder dat er uitzicht is op geschikte en betaalbare alternatieven.
Haven
ORAM in Parool over stikstofproblematiek Haven
26 februari 2021
“De stikstofproblematiek veroorzaakt ‘desastreuze’ knelpunten in de Amsterdamse haven.
Ruinte
ORAM in Nieuwsblad Transport over IJ-oever advies:
30 juni 2020
De Amsterdamse havengemeenschap kan opgelucht ademhalen. Als het aan de Adviescommissie Oeververbindingen ligt, wordt er geen Javabrug over het IJ gebouwd met allerlei nautische risico’s voor de binnenvaart.
Ruimte
ORAM in Parool over IJ-oever advies
26 juni 2020
“De IJ-oeververbinding is een lang gekoesterde wens van Amsterdam. De Javabrug moeten we maar snel vergeten. Goed dat er ook een verbinding te maken valt die én aantrekkelijk is voor voetgangers, fietsers, OV én voor de scheepvaart.”
Ruimte
In Telegraaf: ORAM boos over afserveren werf
10 juni 2020
Werkgeversclub ORAM is zwaar teleurgesteld in wethouder Van Doorninck (GroenLinks). Die heeft afgelopen week een plan van scheepswerf Damen Shipyards om een woonwijk rondom het bedrijf te ontwikkelen, terzijde geschoven.
Ruimte
ORAM in Parool: Plan om scheepswerf te combineren niet haalbaar
9 juni 2020
“Je merkt aan alles dat de focus ligt op het bouwen van nieuwe woningen. Het stadsbestuur heeft een blinde vlek voor alles wat te maken heeft met bedrijventerreinen, industrie en plekken waar gewerkt kan worden.”
Ondernemen
ORAM in Pakhuis de Zwijger/AT5 – Stad in spagaat, economie
23 april 2020
Directeur Kees Noorman ging in gesprek met wethouder economische zaken Victor Everhardt: “We moeten nu 'de tering naar de nering zetten' en zorgen dat we bedrijven zo veel mogelijk ruimte geven om te continueren.”  
Ondernemen
In Parool: 5000 kilo aardappelen naar gezinnen in nood
9 april 2020
Vijfduizend kilo aardappelen die ligt te verpieteren bij boeren rondom Amsterdam, gaat naar gezinnen die het vanwege de coronacrisis extra moeilijk hebben.
Haven
ORAM in Telegraaf: besef haven is te klein
29 november 2019
"We moeten niet te klein denken in Amsterdam" zegt ORAM-voorzitter Paul Wevers vandaag in de Telegraaf.
Ruimte voor werk
‘Participatie is wat anders dan alleen informeren’
29 oktober 2019
Programmamanager ruimte voor werk Jurriaan van den Eijkhof sprak eerder dit jaar met ROmagazine over de gebiedsontwikkeling op Hembrug.