Actueel

 

Ondernemend Amsterdam is continu in beweging. ORAM volgt de ontwikkelingen op de voet en publiceert hierover aan de hand van een actueel nieuws, achtergronden en reportages. Lees wat er speelt.

Ruimte voor werk
Interview over Agenda Ruimte voor Werk
23 maart 2023
Vaak wordt gedacht dat bedrijven onderdeel zijn van het probleem als het om transitie en transformatie gaat, maar ze kunnen juist onderdeel zijn van de oplossing. Het begint alleen wél met een goede dialoog tussen beleidsmakers en bedrijven. Nu heerst er vaak onbekendheid met wat gevestigde bedrijven doen, kunnen en willen. Onze Agenda Ruimte voor Werk is een uitgestoken hand om het anders te doen, en beter.
Haven
Zeehavendagen Amsterdam 2023 van 22 – 25 juni
21 maart 2023
‘Zeehavendagen hoort gewoon bij Amsterdam’ en ‘uniek dat je overal mag komen waar je anders langsfietst’. Met een 8 als waarderingscijfer van de bezoekers in 2022* en meer deelnemende havenbedrijven in 2023 dan vorig jaar, groen licht voor de tweede editie van Zeehavendagen Amsterdam.
Energietransitie
Volop discussie en vergezichten tijdens ORAM Voorjaarsevent
7 maart 2023
Netcongestie, de waterstofmotor en ‘vrouwen en power’. Zo op het oog hebben ze niets met elkaar te maken. Toch hadden de drie break-out sessies op het ORAM Voorjaarsevent tenminste één grote gemene deler: er is een attitudeverandering nodig om het allemaal in korte tijd voor elkaar te krijgen.
Ruimte voor werk
Agenda Ruimte voor Werk
7 maart 2023
De ruimte voor werk staat de laatste jaren echter sterk onder druk en ruimte elders vinden wordt steeds ingewikkelder. Vanuit de missie voor een sterk ondernemers- en vestigingsklimaat in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) heeft ORAM ‘Agenda Ruimte voor Werk’ opgesteld.
Circulaire Economie
Met een paar klikken afval duurzaam en lokaal verwerken
7 maart 2023
Nieuws van Port of Amsterdam: Met het online platform geoFluxus krijgen bedrijven hulp bij het efficiënter, duurzamer en goedkoper verwerken van hun afval door bedrijven in de nabije omgeving. Met de steun van gemeente Amsterdam, provincie Noord-Holland en Port of Amsterdam is het platform nu ook beschikbaar in Amsterdam. Een belangrijke stap om de circulaire economie in de regio te stimuleren.
Netwerken
Netwerken in een winters decor
1 maart 2023
Samen met ORAM-lid AM Gebiedsontwikkeling’ organiseerde we eind februari een schaatsclinic op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. ORAM en AM vinden elkaar in de ambitie om aantrekkelijke gebieden te creëren die duurzaam zijn en waar mensen onder andere plezierig kunnen werken
Ondernemen
Politiek spreekt zich uit over de haven
28 februari 2023
De voormalige koepelgevangenis in Haarlem was afgelopen donderdag het toneel van het provinciale havendebat. Maar liefst tien lijsttrekkers gingen onder leiding van Martijn de Greve in debat over de toekomst van de Noord-Hollandse havens. Het werd een interessant en bij vlagen spannend debat waar de uiteenlopende standpunten van partijen zich helder aftekenden.
Netwerken
Drukbezochte personal branding workshop Young Professionals ORAM
21 februari 2023

Tegenwoordig is het als Young Professional van groot belang dat je weet waar je persoonlijke kracht ligt. Heb je je eigen talenten eigenlijk wel scherp, en benut je kansen goed genoeg die op je pad komen?

Ondernemen
Wat willen de politieke partijen met de haven?
21 februari 2023
Ter voorbereiding op de Provinciale Staten verkiezingen hebben we de verkiezingsprogramma’s op een rijtje gezet: wat willen de huidige zes grootste partijen binnen provinciale staten met de haven en bedrijvigheid?
Circulaire Economie
Ruimte voor circulaire economie
14 februari 2023
De circulaire economie heeft voldoende locaties nodig, met een hoge milieuruimte en een goede ontsluiting. Dit was één van de conclusies van het onderzoek door CE Delft. Maar is dit ook haalbaar in het Noordzeekanaalgebied, waar ruimte altijd schaars is? En waar moet die ruimte voor bedrijven dan aan voldoen?
Vereniging
ORAM & Lacoly breiden samenwerking uit
27 januari 2023
Goed nieuws! De samenwerking tussen Lacoly en ORAM - Ondernemend Amsterdam wordt uitgebreid. Lacoly is een organisatie met WhatsApp-diensten voor bedrijven en ondersteunt ons sinds vorig jaar met de communicatie rondom evenementen.
Netwerken
Sfeervolle Winterborrel op 't station
26 januari 2023
Het Haarlemmermeerstation in Amsterdam-Zuid was afgelopen dinsdag het decor voor de jaarlijks terugkerende Winterborrel van ORAM. Met zo'n 150 gasten zat de sfeer er in ieder geval goed in!