go to top

Zin in 2015

Herfst 2014, tijd om alvast vooruit te kijken naar het komende jaar. Wat gaat ORAM u bieden? Om een antwoord te vinden op die vraag organiseerden we een hei-dag, of in ons geval een IJ-dag (ja, de havenbranchevereniging heeft zo zijn privileges). We waren te gast op de ‘Holland’, een klassieke zeesleper/jager gebouwd in 1951. En dat bleek een zeer inspirerende omgeving.

Resized Kees

Om te beginnen constateerden we dat een groot deel van de plannen voor 2014 inmiddels is gerealiseerd. Qua lobby trekken we stevig aan de bel in de laatste besluitvorming rond de nieuwe zeesluis en de aanbesteding van het Zuidasdok. Daarnaast hebben we het afgelopen jaar weer veel mooie ontmoetingen georganiseerd waarbij veel nieuwe contacten tot stand zijn gekomen. Als havenbranchevereniging boekten we een solide resultaat in de onderhandelingen rond de havengelden. Onze ‘visuele identiteit’ onderging een ingrijpende opfrisbeurt en binnenkort gaat de nieuwe website ‘live’ ….. om maar eens wat te noemen.

Maar voor 2015 gaan we een paar stappen verder. We gaan bestuur, bureau en leden veel intensiever met elkaar in contact brengen. Daarbij gaan we veel meer gebruik maken van de mogelijkheden van ICT en social media om leden met elkaar te verbinden. In de bijeenkomsten gaan we nog meer inzetten op verrassing, inspiratie en interactie. ORAM gaat zich meer en meer ontwikkelen tot een platform voor discussie en actie door, met en voor onze leden.

Kortom: ORAM 2015 wordt nog meer interactie, inspiratie en impact. Dat zetten we na afloop van onze IJ-sessie meteen kracht bij met een rondvaart op het IJ samen met onze bestuursleden en hun partners. Op de mooiste avond van het mooiste najaar sinds mensenheugenis. Het leven kan zwaar zijn!

Interactie en inspiratie betekenen uiteraard ook dat u allen van harte bent uitgenodigd om uw ideeën voor ORAM 2015 met ons te delen. Bijvoorbeeld tijdens één van onze mooie bijeenkomsten dit najaar. Graag tot snel!
Kees Noorman - directeur