Column 29 mei 2019

We make the city work

Over drie weken barst het feest weer los. Een Amsterdams feestje. Geen Ajax-huldiging of Koningsdag, maar het festival We make the City. Het festival dat steden beter maakt. Beter op heleboel manieren bovendien. More livable, thriving en vibrant. Healthy, safe en climate proof. En dat allemaal tijdens workshops, breakouts, expedities en conferenties.
Portret Oram

Door alle hippe festivaltaal zou je bijna vergeten waar het allemaal om te doen is: het samen beter maken van de stad en de Metropool Amsterdam. Vorig jaar speelden wij daar namens het bedrijfsleven al een rol in. Maar dit jaar is het bedrijfsleven alomtegenwoordig. Onze leden uit de energiesector, van de Zuidas, in de haven, uit de zakelijke dienstverlening. Leden van groot tot klein pakken een rol in het festival. Die aanwezigheid verbaast mij niet. Het zijn de creativiteit en innovativiteit van het bedrijfsleven die een ´betere´ Metropool waar kunnen maken.

Dus gaan bedrijven aan de slag met praten, ontwerpen, maken. Onze gezamenlijke ambitie daarbij is Amsterdam uit te laten groeien tot een krachtige, inclusieve Metropool met een diverse economie. Inclusief inclusief werk. Of het nu gaat om kantoorbanen, productiewerk of dienstverlening: we moeten oog blijven houden voor voldoende plekken om te werken voor iedereen. Hoe kunnen de wens om te wonen en te werken in de Amsterdamse regio samengaan? Het is een van de vele thema´s waarmee wij samen met stadmakers, beleidsmakers en Amsterdammers aan de slag gaan tijdens We make the City.

Het bedrijfsleven dat meebouwt aan de toekomst van Amsterdam. Mooi om te zien. We make the city…work.
Paul Wevers
voorzitter