Vereniging 23 maart 2022

Versterking bij ORAM!

Wij hebben er een nieuwe collega bij: Community en Eventmanager Renko de Vries. Binnen ORAM is Renko sinds deze maand verantwoordelijk voor opzetten van nieuwe events en het uitbouwen van de ondernemers community. In ‘vijf vragen aan’ stellen we hem een aantal vragen om hem beter te leren kennen.

Renko, kun jij jezelf even voorstellen?

Ik ben 31 jaar oud en woon in de mooiste stad van Nederland namelijk Amsterdam. In mijn vrije tijd houd ik van sport, koken en organiseer ik met enige regelmaat een 3-gangen diner voor mijn vrienden. Ik vind het daarnaast heerlijk om te terrassen en heb ik een voorliefde voor goede wijn.

Hoe kwam je bij ORAM terecht?

ORAM is op mijn pad gekomen door een gemeenschappelijk kennis van inmiddels collega Menno en mij. Zij heeft mij voorgesteld en zo ben ik op gesprek gekomen bij ORAM. Hierdoor merk je meteen hoe waardevol een goed netwerk hebben is.

De rol van community en eventmanager sprak me aan omdat ik in het verleden ook deze rollen heb bekleed binnen de startup ecosysteem van Amsterdam. Daarnaast heb ik hiervoor gewerkt als interim facility,- & hospitality manager en neem ik mijn hospitality achtergrond mee naar ORAM.  

Wat houdt jouw functie eigenlijk in?

Ik ben bij ORAM gestart voor het opbouwen van communities. Evenementen is daarin een middel om de boodschap van ORAM verder als lobby en netwerk vereniging te versterken. Als community manager doe je veel aan relatiebeheer en haal je veel informatie op uit je leden om je programma beter te laten aansluiten op de wensen en behoeftes van je leden.

Interessant, wat vind je eigenlijk het leukst aan je werk?

Het relatiebeheer, het bouwen aan communities op basis van gemeenschappelijke interesses en simpelweg het persoonlijke contact. Het gaat in mijn functie namelijk niet om mij, maar om onze leden, zij moeten het gevoel hebben gehoord en gezien te worden. Ik ben in dat opzicht alleen een facilitator die zorgt voor alle randvoorwaarden.

Doe je naast je werk nog andere dingen?

In het verleden heb ik jaren als voetbaltrainer gewerkt en zou dat ooit nog weer eens willen oppakken, maar voorlopig zie ik alleen de sportschool van binnen. Nu het weer mooi weer wordt, hoop ik weer wat meer te gaan padellen.