go to top

U bent Nederlands kampioen

8 oktober 2015

Qua fileleed is de Amsterdamse forens ruimschoots Nederlands kampioen. Gemiddeld 55 uur per jaar staat hij geparkeerd op het asfalt. 55 uur in de wetenschap dat je die ene afspraak wéér niet gaat halen. En door een aantrekkende economie en grootschalige wegwerkzaamheden dreigen we onze lijdende positie de komende jaren nog eens fors uit te bouwen. Slecht voor de concurrentiekracht van onze regio en rampzalig voor uw humeur.

Resized PaulVrouw van de directeur van Prorail
Nou dan pak je toch gewoon de trein! Al eens geprobeerd om per trein vanuit Castricum op de Zuidas te komen? Moet je eens doen; de volgende dag sta je gewoon weer in de file. Al gehoord van de vrouw van de directeur van ProRail die de trein naar Schiphol mijdt vanwege dat aanhoudende drama in de Schipholtunnel? Is echt waar!

Wat Amsterdam nodig heeft…
Wat Amsterdam nodig heeft is een aantal structurele oplossingen. Daarom maken wij ons al vele jaren hard voor de verbreding van de A10, het doortrekken van de Noord-Zuidlijn naar Schiphol en de realisatie van de Zuidwestboog, een verbindingsspoor tussen station Sloterdijk en station Zuid.

Maar voordat die er zijn, doen we ook een beroep op u. Want willen we letterlijk in beweging blijven, dan moet zowel de overheid als het bedrijfsleven keihard aan de slag. Daarom hebben we,  samen met VNO-NCW Metropool Amsterdam, een nieuw initiatief gelanceerd: BREIKERS.

Goed humeur
BREIKERS staat u bij met kennis, advies en financiering. Met heel veel voorbeelden die laten zien dat het kan: Een betere bereikbaarheid, minder tijdsverlies en een goed humeur. www.wijzijnbreikers.nl.
Paul Wevers, voorzitter

Lees meer hierover:
ORAM bindt strijd aan met files in Metropool Amsterdam