Arbeidsmarkt 12 maart 2019

Staatssecretaris spreekt met bedrijven over werk in Amsterdam

Als je op werkbezoek gaat in de haven dan gaat het vanzelfsprekend over werk. Op alle niveaus. Voor iedereen. Bij het werkbezoek van Mona Keijzer, staatssecretaris voor economische zaken en klimaat was dat niet anders. Met in haar kielzog regionale, lokale en Europese politici startte zij – veiligheidshelm in de aanslag – met een rondleiding bij jachtbouwer Feadship. Deze wereldspeler is nog maar pas gevestigd in de Amsterdamse haven en hard op zoek naar mensen voor hun glanzende maakproducten.

We vervolgden onze weg over het water – natuurlijk – naar scheepsreparatiewerf Damen Shiprepair Amsterdam. Daar nemen de mensen van Damen nu net het grootste marineschip van de Nederlandse vloot onder handen. 

Ook hier weer volop werk en vraag naar mensen. Maar ook de prangende vraag hoe we zorgen dat er in Amsterdam ruimte blijft voor (productie)werk en -onderhoud. Goed om daar als bedrijven over van gedachten te kunnen wisselen met de staatssecretaris van economische zaken. Zo gaven we het werk en het havenbedrijfsleven zelf een gezicht bij bestuurders en politici.

Over ORAM 
Als grootste zakelijke netwerk van regio Amsterdam verbindt ORAM bedrijven en ondernemers. Samen sta je immers sterker. We geloven in de kracht van het bedrijfsleven. U moet alle ruimtekrijgen, vinden wij. Daarom maakt ORAM zich sterk voor thema’s als bereikbaarheid, betaald parkeren, veiligheid en vermindering van regeldruk. Diepgeworteld in het Amsterdamse kennen we de bestuurders en politici. Zo oefenen we daadwerkelijk invloed uit op beleidsonderwerpen die u raken, zoals ruimte voor economie en werkgelegenheid.