Vereniging 5 december 2022

Senior PR & Communicatieadviseur

Heb je ervaring met PR en communicatieadvies en lijkt het jou een uitdaging om je kennis en kunnen in te zetten voor een ondernemersnetwerk? Weet jij hoe je een organisatie strategisch sterk presenteert en positioneert via verschillende kanalen? Gaat je hart sneller kloppen van Amsterdam en wil je je bezig houden met issues en belangrijke ondernemersthema’s in deze mooie stad?

Over ORAM

ORAM is het grootste ondernemersnetwerk van Amsterdam en regio en zet zich al 105 jaar in voor een uitstekend ondernemers- en vestigingsklimaat in de Metropoolregio. ORAM is trots op het grote en diverse netwerk van 600 bedrijven, variërend van de haven tot ICT en professional services tot industrie.

Wat ga je doen als senior PR & communicatieadviseur?

Deze uitdagende rol binnen ORAM is een mix van denken en doen. Je werkt in een actiegericht team, waar goede analyse en strategievorming belangrijk zijn en worden gewaardeerd, maar waarbij de uitvoering uiteindelijk het verschil maakt voor de leden. Diepgeworteld in Amsterdam kent ORAM de issues van de stad. Zo worden de leden en stakeholders regelmatig geïnformeerd over relevante ontwikkelingen en ORAM’s visie en positie rond ondernemersthema’s via nieuwsbrieven, ‘hun stem’ in de krant of via social media kanalen.

Daarnaast bouwt ORAM voortdurend verder aan de versterking van het netwerk en hun ‘community’; het aantrekken van nieuwe leden en het betrekken van bestaande leden. Communicatie speelt een belangrijke rol om ORAM’s activiteiten zichtbaar te maken, de naamsbekendheid van ORAM te vergroten en het profiel te versterken. De senior PR & communicatieadviseur speelt een centrale rol in de organisatie. Je wordt onderdeel van een energiek team van professionals waar altijd wat gebeurt. Je neemt de natuurlijke leiding in het selecteren van onderwerpen die voor de leden interessant zijn. Samen met je collega’s zorg je voor de community van ORAM.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden:

 • Het ontwikkelen van een communicatieaanpak inclusief communicatie (jaar)plan;
 • Het online en offline profileren van ORAM;
 • Advies geven aan directie, voorzitter en andere collega’s;
 • De ontwikkelingen, issues en belangrijke ondernemersthema’s in de markt zichtbaar maken bij de leden;
 • Mediarelaties en mediaplanning, contacten opbouwen- en onderhouden met de pers;
 • Coördinatie en creatie van communicatieactiviteiten;
 • Externe partners (bijv. productiebureaus) aansturen en briefen;
 • Bedenken, samenstellen, schrijven en redigeren van content, zoals de nieuwsbrieven naar leden, maar ook het actief onderhouden van social media kanalen.


Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding;
 • Je hebt 5-10 jaar relevante werkervaring op het gebied van PR en/of communicatie, met voorkeur voor ervaring aan bureauzijde of in een vergelijkbare omgeving;
 • Je hebt een vernieuwende blik op communicatie en denkt en handelt multimediaal;
 • Je bent een echte allround communicatieadviseur: een professional met initiatief, je bent vakinhoudelijk sterk, je hebt schrijftalent, en maakt gemakkelijk contact;
 • Je hebt een grote affiniteit en passie voor (ondernemend) Amsterdam.


Waar kom je te werken?

Bij ORAM draait alles om netwerken, events, onderlinge kennisuitwisseling, belangenbehartiging en public relations. Dagelijks zijn ze met een energiek en divers team van 12 mensen in de weer om ondernemend Amsterdam te verbinden en hun belangen te behartigen. Ieder staat daarbij voor zijn/haar eigen rol en vakdiscipline. Vanuit die expertise wordt er nauw samengewerkt. Er heerst een organisatiecultuur waar werk, ontspanning en humor hand in hand gaan. Er is veel flexibiliteit hoe je je werk inricht. Je werkt bij ORAM zelfstandig, maar ook samen rond specifieke projecten waar je je kennis en ervaring meebrengt.

Wat biedt ORAM jou?

ORAM biedt jouw een functie waarbij je onderdeel wordt van een energiek team van professionals waar altijd wat gebeurt. Je werkt in een informele sfeer vanuit huis of op het kantoor in het iconische Havengebouw aan het IJ in hartje Amsterdam, inclusief het mooiste uitzicht op de stad. De functie biedt een mooie kans om je netwerk te verbreden en onderdeel uit te maken van ondernemend Amsterdam, je communicatie skills in de breedte verder te vergroten en te verdiepen. Er is veel ruimte en flexibiliteit om de functie zelf in te richten. Naast een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 32-40 uur per week met daarna uitzicht op een vast contract, kun je rekenen op:

 • Een bruto salaris van max €5.500,- euro op basis van een fulltime dienstverband;
 • 27 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband;
 • Hybride werken;
 • Gebruik van laptop en smartphone;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Pensioenregeling;
 • Vakantiegeld;
 • Een budget voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • Een prettige werkplek op 5 minuten loopafstand van Amsterdam Centraal Station.


Informatie en sollicitatieprocedure

De werving en selectieprocedure voor deze vacature is door ORAM uitbesteed aan OnlyHuman. Jellien Kiers is de verantwoordelijke consultant. Jellien is bereikbaar op nummer 06 – 539 72 566 of via jellien.kiers@onlyhuman.nl.

Wil je reageren? Solliciteer dan direct, of uiterlijk vrijdag 16 december via de website van OnlyHuman. Je sollicitatie wordt direct in behandeling genomen. Indien wij voor het bereiken van de reactietermijn voldoende passende sollicitaties hebben ontvangen, sluiten wij de vacature.

Heb je nog vragen? Schroom dan niet en neem contact op met Jellien voor meer informatie. Is dit niet de rol voor jou, maar ben je wel benieuwd welke andere vacatures wij bij OnlyHuman voor je hebben? Ook dan horen wij graag van je om je wensen en ambities te bespreken! Wij kijken uit naar je sollicitatie!ORAM en OnlyHuman staan voor diversiteit en inclusie. Je bent welkom bij ORAM ongeacht waar je vandaan komt en hoe je in het leven staat. Zij zijn nieuwsgierig naar jouw talent en wat jij kan bijdragen aan hun organisatie.