Veiligheid 24 maart 2021

Samenwerking CJ Hendriks en GBA

ORAM zet zich in voor veilig werken. Voor een veilige werkomgeving en een veilige werkplek. Voor die veiligheid moet je samen zorgen, vinden we. En dat is nu precies wat ORAM-lid CJ Hendriks group en Gezamenlijke Brandweer Amsterdam (GBA) nu gaan doen. Zij gaan de samenwerking aan. En dat is niet zo gek: met ruim 8.000 m2 is CJ Hendriks group de grootste aanbieder van gevaarlijke stoffenopslag in de regio Noord-Holland en lid van GBA: een industriële brandweerkazerne, opgezet in 2020 en bestuurd door de Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland, Port of Amsterdam en een opgerichte coöperatie van bedrijven uit de haven. Deelnemende bedrijven krijgen in ruil voor hun lidmaatschap een bedrijfsbrandweer die volledig getraind is op alle mogelijke scenario’s. Daarnaast draagt GBA zorg voor basis brandweerzorg in het havengebied.

 

Arne Melse, directeur van CJ Hendriks group over de samenwerking: “Deze brandweer zit bij ons in het havengebied, kan binnen acht minuten ter plaatse zijn en kent onze locatie. Wij bieden onze klanten gespecialiseerde opslag voor hun producten. Je moet dan denken aan opslag van grondstoffen voor de chemische industrie maar ook opslag van spuitbussen, verf en alcoholische producten. Bij incidenten is kennis vereist. We zijn dan ook erg blij met de samenwerking met GBA. Het verhoogt de veiligheid en versterkt onze dienstverlening.”

CJ Hendriks group is een familiebedrijf met ruim 180 jaar ervaring in complexe logistiek, opslagcondities en douanezaken. CJ Hendriks group biedt opslag en distributie van onder andere wijn. Daarnaast biedt CJ Hendriks group de mogelijkheid voor opslag van verpakte chemische producten in CO2 gebluste PGS 15 warehouses.