Arbeidsmarkt 4 juli 2019

Rijksmuseum opende deuren voor het ORAM HR Netwerk

Een ‘duurzame arbeidsrelatie’ tussen werknemers en werkgevers. Dat was het thema van de HR-netwerkbijeenkomst in het mooiste museum van Nederland. jolein van Eck – HR Manager bij het Rijksmuseum trapte af met haar visie op deze relatie. Dit werd aangevuld met de stappen die worden genomen door HR op ‘hetzelfde’ niveau als de kwaliteit van de kunstcollectie. Merel van Etten (manager duurzame inzetbaarheid Rijksmuseum) zoomde in op de wijze hoe een duurzame werkrelatie wordt vormgegeven en welke keuzen / processen hieraan ten grondslag liggen. In een jaar tijd heeft zij een fundament gebouwd waarbij uiterst serieuze resultaten zijn geboekt en het verzuimniveau aanzienlijk is gedaald.

Jean Maurice Cijntje (Arbologic) vulde haar aan met zijn visie op duurzame inzetbaarheid en ziekteverzuim. Hij heeft een ‘disruptive platform’ gebouwd waarbij werkgevers 1-op-1 advies krijgen van Arboartsen zonder tussenkomst van derden. Hiermee brengt hij een helder overzicht aan in een markt die zich kenmerkt door diverse onduidelijkheden. Waar ben je als werkgever nu werkelijk aan toe en wat zijn de alternatieven? Bob Mannaert (ROC Amsterdam) sloot de sessie af met een oproep hoe HR scholieren van het ROC beter aansluiting kunnen vinden op de arbeidsmarkt en of het bedrijfsleven een rol wil spelen in de vervolmaking van de HR opleiding in de aankomende periode.

De volgende HR Netwerk bijeenkomst zal plaatsvinden in het najaar. Wilt u dit als HR-professional niet missen? Stuur dan een email aan Ninie Lie (lie@oram.nl) of neem voor overige vragen contact op met Menno van der Valk (vdvalk@oram.nl).

ORAM is het grootste netwerk van bedrijven in regio Amsterdam en gelooft in de kracht van verbinding. Door HR-professionals te verbinden en best practices uit te wisselen, helpen we bedrijven verder.

Zie hier de foto’s