go to top

PS

De vernieuwde ORAM nieuwsbrief openen met een PS, het moet niet gekker worden! Maar vandaag op 18 maart 2015 staan die letters natuurlijk voor Provinciale Staten. Als het goed is, heeft u vanochtend uw stem uitgebracht op de juiste partij (of gaat u dat vanavond alsnog doen).

Resized KeesProvincie
In het kader van die verkiezingen zat ik avond aan avond gekluisterd aan de TV voor een onophoudelijke serie lijstrekkersdebatten. Van nationale lijsttrekkers wel te verstaan, die elkaar ouderwets de tent uitvochten op louter nationale thema's. Bij het debat bij Pauw bleek het woord 'provincie' welgeteld één (1!) keer gevallen. Dat terwijl de provincie wel degelijk een flink stempel drukt op ons dagelijks leven en zeker op dat van de ondernemer. Infrastructuur, woningbouw, bedrijventerreinen, het aantrekken van nieuwe bedrijvigheid...., allemaal onderwerpen waar de Provincie een dikke vinger in de pap heeft.

Allemaal hetzelfde
Vergelijk je de verkiezingsprogramma’s van de grotere partijen, dan blijken ze allemaal min of meer op dezelfde lijn zitten. Het belang van economie, lucht- en zeehaven, de verbinding A8-A9, windmolens op zee. Alle neuzen staan wel zo'n beetje dezelfde kant op. Ach, de SP wil de renovatie van de sluis uitstellen en daarmee 2 miljoen per jaar besparen. Fijn voor de werkgelegenheid in de haven; daar heb ik dus maar niet op gestemd.

Wij willen tempo
Heeft ORAM niets te wensen dan? Natuurlijk wel. Wij willen vooral tempo. Want mooie plannen zijn mooi, ze realiseren is mooier. Versnel die procedures! Kom maar op met die A8-A9 en de Noord-Zuidlijn naar Schiphol. Dat is waar ik bij de Provinciale Staten voor kies.
Kees Noorman, directeur