Vereniging 16 mei 2023

Vacature: PR & Communicatiemanager ORAM

(vaste aanstelling, minimaal 24 uur, Amsterdam, hybride werken mogelijk)

Heb je ervaring met PR en communicatie en wil jij uitgedaagd worden om je kennis en kunde in te zetten voor hét ondernemersnetwerk van Metropoolregio Amsterdam? Weet jij hoe je een organisatie sterk presenteert en positioneert via verschillende communicatiekanalen? Gaat je hart sneller kloppen van Amsterdam en regio en werk je graag aan issues en belangrijke ondernemersthema’s? Dan is ORAM – ondernemend Amsterdam – de perfecte werkplek voor jou!

Over ORAM

ORAM is het grootste ondernemersnetwerk van Metropoolregio Amsterdam (MRA) en zet zich al meer dan 105 jaar in voor een sterk ondernemers- en vestigingsklimaat. ORAM is trots op het grote en diverse netwerk van 600+ bedrijven en ondernemers, variërend van de haven tot Zuidas en van zakelijke dienstverlening tot industrie.

Wat ga je doen als PR & communicatiemanager?

Deze veelzijdige rol binnen ORAM is een mix van denken en doen. Vanuit analyse en strategie, maak je snel een doorvertaling naar de praktijk. Met een goede uitvoering maak je tenslotte écht het verschil voor de leden van ORAM. Communicatie speelt een cruciale rol om ORAM’s activiteiten zichtbaar te maken, de naamsbekendheid van ORAM te vergroten en de visie en positie van ORAM actief uit te dragen.

Diepgeworteld in Amsterdam kent ORAM de issues van de stad en regio. Leden en stakeholders worden actief geïnformeerd over ontwikkelingen in de regio en over ORAM’s standpunten rond ondernemersthema’s. Dit gebeurt via de website, nieuwsbrieven, social media en events van ORAM en via ‘een stem’ in externe media. Daarnaast bouwt ORAM voortdurend verder aan de versterking van het netwerk en de ‘community’; het aantrekken van nieuwe leden en het betrekken van bestaande leden.

Het team van ORAM bestaat uit 12 professionals. De PR & Communicatiemanager speelt een centrale rol in de organisatie. Alle marketingcommunicatiewerkzaamheden komen samen in deze functie. Je neemt de natuurlijke leiding in het selecteren van onderwerpen die voor leden en stakeholders van belang zijn. Samen met collega’s zorg je voor de community van ORAM. Je werkt onder andere veel samen met de Community & Eventmanager en Public Affairs Manager. In deze rol geef je geen leiding aan een team, maar ben je wel verantwoordelijk voor de aansturing van de betrokken creatieve bureaus en andere externe partners.

ORAM heeft een autonome werkcultuur waarbij je zelfstandig je eigen rol en werkzaamheden vormgeeft. Formeel rapporteer je in deze rol aan de directeur van ORAM.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden

 • Het profileren van ORAM door middel van een pro-actieve communicatie-aanpak.
 • Coördinatie, planning en creatie van communicatieactiviteiten.
 • Bedenken, samenstellen en redigeren van content, zoals de nieuwsbrieven naar leden en het vormgeven en actief onderhouden van social media kanalen.
 • Mediarelaties; contact opbouwen- en onderhouden met de pers.  
 • Bewaken en in de praktijk brengen van het ORAM-merk en de identiteit.
 • Externe partners aansturen en briefen (bijv. productiebureaus, PR bureau, freelancers copywriting).
 • Sparringpartner voor collega’s, waaronder de directeur en voorzitter.

Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van PR en communicatie, met een voorkeur voor ervaring aan bureauzijde en/of in een vergelijkbare omgeving.
 • Je hebt een vernieuwende blik op communicatie en denkt en handelt multimediaal.
 • Je bent een echte allround communicatie-expert: creatief, hands on, je hebt schrijftalent en maakt gemakkelijk contact.
 • Je denkt in kansen, toont initiatief en bent zelfsturend.
 • Zelfstandig werken gaat je goed af, maar tegelijkertijd weet je makkelijk verbinding te maken met je collega’s en werk je graag samen.
 • Je hebt een grote affiniteit en passie voor (ondernemend) Amsterdam.

Waar kom je te werken?

Bij ORAM draait alles om netwerken, events, onderlinge kennisuitwisseling, belangenbehartiging en public relations (PR). Dagelijks zet een energiek en divers team van 12 mensen zich in om ondernemend Amsterdam te verbinden en de belangen te behartigen. Ieder staat daarbij voor zijn/haar eigen rol en vakdiscipline. Vanuit die expertise wordt er nauw samengewerkt. Er heerst een organisatiecultuur waar werk, ontspanning en humor hand in hand gaan. Je werkt bij ORAM zelfstandig, maar ook samen rond specifieke projecten en thema’s waar je je kennis en ervaring meebrengt.

Wat biedt ORAM jou?

Bij ORAM werk je vanuit huis of op kantoor in het iconische Havengebouw aan het IJ in hartje Amsterdam, inclusief het mooiste uitzicht op de stad en het havengebied. De functie biedt een mooie kans om je netwerk te verbreden door aanwezig te zijn op de vele events van ORAM en zo onderdeel uit te maken van ondernemend Amsterdam. Er is veel ruimte en flexibiliteit om de functie zelf in te richten.

Naast een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar (minimaal 24 uur, mogelijk uit te breiden tot 40 uur) met daarna uitzicht op een vast contract, kun je rekenen op:

 • Een bruto salaris van max. €5.500,- euro op basis van een fulltime dienstverband (40 uur);
 • Een budget voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • 27 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband;
 • Pensioenregeling;
 • Vakantiegeld;
 • Gebruik van laptop en smartphone;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Hybride werken;
 • Een fijne werkplek op 5 minuten loopafstand van Amsterdam Centraal Station.

Contact

Heb je vragen over deze rol, of wil je solliciteren? Neem dan contact op met ORAM, Marjolein Verkerk en/of stuur je CV en motivatie naar: verkerk@oram.nl
www.oram.nl