Mobiliteit 5 september 2019

ORAM van start met flexibel zakelijk reizen

Optimale mobiliteit en bereikbaarheid voor werkend Amsterdam. Daar zet ORAM zich iedere dag voor in. En vanaf vandaag doen we het zelf ook met Radiuz. Practice what you preach!

Radiuz was al met de integratie van mobiliteitsoplossingen bezig toen de markt er nog niet helemaal klaar voor was. Inmiddels zijn er met succes vernieuwende en passende mobiliteitsoplossingen  geïmplementeerd bij diverse bedrijven en grootzakelijke werkgevers.

Tegelijkertijd is Radiuz nog volop in ontwikkeling onder andere met het opzetten van een  MaaS systeem. MaaS, Mobility as a Service, is een belangrijke stap in een betere bereikbaarheid van de Metropoolregio Amsterdam. Wij zijn blij dat wij als ORAM aan de ontwikkeling van deze nieuwe vorm van mobiliteitsgebruik bij kunnen dragen. 

Hoe het werkt
Een korte toelichting op ons nieuwe mobiliteitsbeleid: met ons  persoonlijke Radiuz-account kunnen we onder andere reizen met OV, de OV-fiets, Uber en Amber, maar ook (P&R) parkeren, elektrisch laden en tanken (voor de dagen dat we die auto toch écht nodig hebben). Het systeem van Radiuz weet wanneer iets een zakelijke rit is en wanneer privé. Declaratie is volledig geautomatiseerd en aan het einde van de maand krijgt ORAM één factuur voor al het zakelijk verbruik en elke medewerker krijgt een persoonlijke factuur voor privétransacties. 

Over ORAM optimale mobiliteit
Als we nu niets doen, is ondernemend Amsterdam straks onbereikbaar. Wij zoeken samen met leden en partners naar slimme oplossingen voor de bereikbaarheid; we scheppen orde in de wirwar aan initiatieven; we praten met overheden en vervoersorganisaties voor een slimmere en betere benutting van het huidige netwerk; we pleiten bij de politiek voor een regionale aanpak. Kortom, we doen er alles aan om optimale mobiliteit weer bereikbaar te maken voor werkend Amsterdam. Doet u mee?