Vereniging 26 februari 2021

ORAM trotse adoptant van een Grévy-zebra uit ARTIS

Onlangs heeft ORAM vervolg gegeven aan haar jarenlange partnerschap met ARTIS. Met de adoptie van een Grévy-zebra ondersteunt ORAM de oudste dierentuinen van Nederland. Daarnaast dragen wij op deze manier ook bij aan het fok-en herintroductieprogramma’s voor bedreigde diersoorten. Steun ARTIS ook door een dier of dierenverblijf te adopteren!

 

De Grévy-zebra is een bedreigde diersoort uit de drogere streken van Kenia en Ethiopië. Het dier is krachtig, ondernemend en de hele dag door actief. Het is dus niet gek dat de keuze uit 600 dieren uiteindelijk is gevallen op deze Grévy-zebra. De naam heeft het dier overigens te danken aan de Franse president Jules Grévy, die in 1882 het dier geschonken kreeg van keizer Menelik I van Abyssinie.

In de hele wereld komen drie zebrasoorten voor: de steppezebra, de bergzebra en de Grévy-zebra. De Grévy-zebra is de meest bedreigde zebrasoort volgens de International Union for Conservation of Nature (IUCN). In 1980 waren er nog zo’n 15.000 individuen. Het huidige aantal in het wild wordt geschat op 2000 dieren; een vermindering van ruim 80 procent.  De kudde in ARTIS bestaat momenteel uit vijf Grévy-zebras, waarvan de laatste vorig jaar zomer in de dierentuin werd geboren.

ARTIS verkeert momenteel in zwaar weer ten gevolge van de coronacrisis. Op dit moment is de steun van nieuwe en bestaande partners enorm belangrijk. Wilt u als bedrijf ook een dier of dierenverblijf adopteren? Klik hier voor meer informatie of stuur een mail naar steunartis@artis.nl. Nu direct al iets voor ARTIS willen betekenen? Giften en donaties zijn natuurlijk van harte welkom. Onder het mom van ‘’alle kleine beetjes helpen’’ kunt u nu ook via Tikkie doneren.