Energietransitie 13 mei 2022

ORAM rijdt voortaan op waterstof

Sinds kort is het wagenpark van ORAM uitgebreid met een waterstofauto, geleverd door het nieuwe ORAM-lid Louwman Toyota. Deze opvallend blauwe Toyota Mirai wordt gereden door Kees Noorman, directeur van ORAM, die hiermee een volgende stap neemt in elektrisch rijden.

Mobiliteit

Louwman Toyota Amsterdam is de grootste Toyota dealer van Nederland en onderdeel van de Louwman groep en sinds kort lid van ORAM. Louwman Amsterdam is het aanspreekpunt wanneer je op zoek bent naar een totaaloplossing in mobiliteit voor je bedrijf. Ze bieden ondersteuning bij de samenstelling, beheer van wagenpark en mobiliteitsregelingen. Louwman Amsterdam helpt graag de mobiliteitskosten van een bedrijf te optimaliseren, beheersbaar te maken en deze aan te laten sluiten op de ondernemingsdoelstellingen.

CO2 neutraal

Een waterstofauto is in feite een elektrische auto. In de auto zit een zogenoemde brandstofcel die het waterstofgas omzet in elektriciteit waarmee de elektromotor wordt aangedreven. Daardoor rijden waterstofauto’s zonder uitstoot en als ze op groene waterstof rijden zelfs CO2-neutraal. Met zo’n 600 kilometer op een volle tank kan een waterstofauto lang zonder tankbeurt. En de tanktijd kost zo’n drie tot vijf minuten en dat is beduidend sneller dan het laden van een elektrische auto.

De overdracht van de auto werd vastgelegd door fotograaf Jeffrey van der Vaart.