Circulaire Economie 28 september 2021

Netwerk Circulair: PARO Amsterdam BV (video)

In het voorjaar zijn twee mooie uitzendingen van het programma Netwerk Circulair gemaakt waarbij circulaire bedrijven in de haven op de kaart zijn gezet. Ook komend najaar worden er activiteiten voor dit netwerk gepland waarvoor we de bedrijven graag uitnodigen.

 

In deze aflevering gaat het programma Netwerk Circulair op bezoek bij PARO, verwerker van bouw- en sloopafval. Hoe bedienen zij de volledige keten? Vanaf het ontstaan van het afval tot aan de toepassing van secundaire grondstoffen of alternatieve brandstoffen? Amir Mahdavi, managing director bij PARO, neemt ons mee in zijn strategie om lokaal geproduceerd afval in te zetten bij lokale bedrijven en hij laat zien dat het steeds beter mogelijk is om afzetstromen lokaal kwijt te kunnen.

Het Netwerk Circulair is een initiatief van ORAM – Ondernemend Amsterdam en Port of Amsterdam. Het doel is een gemeenschappelijke groeiagenda voor versnelling van de circulaire transitie. Dat doen we door bedrijven die circulair (willen) werken samen te brengen, bedrijven op de kaart te zetten en knelpunten en versnellingsmogelijkheden op een rij te zetten. Deze serie van korte filmpjes van circulaire bedrijven is een van de middelen die ingezet worden om het doel te bereiken.