go to top

Horror

21 januari 2015

Afgelopen vrijdag had ik een afspraak met burgemeester Van der Laan over de plannen voor een nieuwe vestiging van coffeeshop de Bulldog in de haven. Dat vinden wij namelijk niet zo’n goed idee. De haven kan geen afvoerputje zijn voor problemen waar de Amsterdamse binnenstad van af wil. Helaas werd de afspraak op het laatste moment afgezegd. De aanleiding laat zich raden. In een week die werd beheerst door een afschuwelijke golf van terreur kent de burgemeester zijn prioriteiten.
Resized Rein

Een dodelijke confrontatie met jihadisten in het Belgische Verviers, een busje vol granaatwerpers onderschept in Bosnië op weg naar Nederland. Zo komt de horror wel heel erg dichtbij. Wat moet je daar als ondernemer mee? En wat moeten wij als ondernemersvereniging daarmee?

Samen met Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland produceerde ORAM recent een calamiteitenplan op Zuidas. Dat gaan we binnenkort ook doen voor Westpoort. Zo’n calamiteitenplan maakt een brede analyse van wat er in een gebied allemaal mis kan gaan. En hoe je daarop acteert. Een terroristische aanslag is daarin één van de uitgewerkte scenario’s. Helaas heeft dat scenario de afgelopen week veel aan kracht gewonnen. Een trieste ontwikkeling. Toch kun je maar beter goed voorbereid zijn.
Rein Aarts