Haven 1 september 2021

Eerste zeevarenden in Amsterdam krijgen vaccinatie

Op de eerste dag dat zeelieden in Amsterdam gevaccineerd konden worden, kregen 58 bemanningsleden uit verschillende landen, een prik met het Janssen-vaccin in de speciaal ingerichte vaccinatielocatie in het Seamen’s Centre in het westelijk havengebied.

 

Oekraïner Valentyn, bemanningslid van een schip dat momenteel in de het dok ligt bij Damen Ship Repair, kreeg onder het toezicht van Victor Everhardt (Wethouder Economische Zaken), Paul Wevers (voorzitter van ondernemersvereniging ORAM), Lisette van Breugel (Raad vanZeemanshuis (Seamen’s Centre) in Westpoort, Bestuur Arbo Unie, midden in beeld)) en Milembe Mateyo (Havenmeester Amsterdam, links in beeld) zijn vaccin toegediend.

Bij reders en zeevarenden is grote behoefte aan vaccinatiemogelijkheden voor zeevarenden in de havens en daarom is ORAM-voorzitter Paul Wevers blij met de mogelijkheid die door de samenwerkende partijen zoals o.a. de Arbo Unie, de uitvoerder van de vaccinaties en het Seamen’s Centre Amsterdam wordt geboden.

De verwachting is dat deze vaccinatielocatie, die belangeloos beschikbaar wordt gesteld, tot minimaal maart 2022 in gebruik is.

Meer informatie over de procedures.


Fotograaf: Ebbes Fotografie