Ondernemen 4 januari 2022

Een ondernemend 2022

ORAM kijkt samen met de leden vol vertrouwen naar het aankomende jaar en we zien er naar uit om elkaar te ontmoeten bij de verschillende evenementen. We gaan van 2022 een mooi jaar maken voor Ondernemend Amsterdam!

Voor ORAM is 2022 ook bijzonder: we bestaan 105 jaar! Daar zijn we trots op en dankbaar voor. In die afgelopen periode is de verbinding met en tussen leden altijd het uitgangspunt geweest en dat geldt nu meer dan ooit. Want we geloven erin dat de kracht zit in het collectief. Naast het vertegenwoordigen van haven en industrie, richten we ons op de thema’s ruimte voor economie, mobiliteit, energietransitie en circulariteit. Onderwerpen die met de jaren steeds omvangrijker zijn geworden en van cruciaal belang voor het bedrijfsleven in de Metropoolregio Amsterdam. Uiteraard gaan we daar de aankomende tijd mee verder.

Wat staat er in 2022 op het programma?

Er liggen mooie plannen voor het aankomende jaar. We bieden daarbij een grote variatie met natuurlijk netwerkevenementen, inspiratiesessies en inhoudelijke bijeenkomsten om kennis te delen.

Zo organiseren we de vier traditionele grote seizoensborrels, zes inspiratiemomenten over relevante onderwerpen, drie TET’s, drie MobilityTalks en een verkiezingsmaand met Havendebat en een Ondernemersdebat in samenwerking met o.a. Port of Amsterdam en Amports. Daarnaast vieren we natuurlijk op gepaste wijze ons 105-jarig bestaan, waarover later meer.

Nieuw zijn de maandelijkse ORAM ledenevents, waarin we (online) in gesprek gaan met onze leden over actuele onderwerpen, en de MobilityTalks waarin het thema de bereikbaarheid van stad en regio centraal staat.

Verkiezingen

En we doen nog veel meer, want we zitten met en namens het bedrijfsleven in diverse relevante commissies, versnellingstafels over energietransitie en inhoudelijke discussies. Daar laten we het geluid van onze leden horen.En met Public Affairs zorgen we dat de belangen van onze leden vertegenwoordigd worden in ambtelijke en politieke trajecten. Zeker in het verkiezingsjaar laten we van ons horen met de ‘10 wensen van ORAM’, want het is van groot belang dat ondernemend Amsterdam goed is vertegenwoordigd in de plannen voor de aankomende jaren!

Eventkalender 2022

Bovenstaande informatie hebben we alvast in een overzicht gezet. Noteer alvast de evenementen in je agenda. Want wij zien er naar uit om jullie te ontmoeten in dit nieuwe jaar! We informeren de leden via de mail en via de ORAM-ledengroep op LinkedIn. En heb je vragen, neem dan contact met ons op.