Corona 22 mei 2020

De 1,5-meter samenleving met dank aan ondernemers

‘Find Space’, ‘OrderMe’ en ‘De Groene Lobby’ zijn de 3 winnaars van de Ondernemerspitches voor de 1,5-meter-economie.

 

“Deze drie initiatieven zijn volgens het panel praktisch haalbaar, regionaal opschaalbaar, duurzaam en daarmee kansrijk. We gaan er alles aan doen om ze te helpen hun initiatief te realiseren”, aldus burgemeester Femke Halsema, een van de panelleden van de Ondernemerspitch.

Rabobank Amsterdam en de Amsterdam Economic Board riepen deze Ondernemerspitches, in samenwerking met gemeente Amsterdam, ORAM, VNO-NCW, MKB en amsterdam&partners in het leven om de 1,5-meter-economie in de Metropoolregio Amsterdam te stimuleren en ondernemers met goede ideeën een podium te bieden. De drie pitchers krijgen nu volop toegang tot de kennis en het netwerk van de samenwerkende organisaties en ondersteuning bij de uitvoering van hun plannen om ze zo snel mogelijk tot uitvoering te brengen.

De winnaars zijn gekozen uit 123 inzendingen en mochten samen met 7 andere kansrijke ideeën pitchen voor een panel met daarin  burgemeester Femke Halsema, Victor Everhardt (Wethouder Economische Zaken), Barbara Baarsma (Directievoorzitter Rabobank Amsterdam), Mirjam van Praag (Voorzitter CvB VU), Ruben Nieuwenhuis (Sociaal ondernemer en oprichter TechConnect) en Bart Jan Freriks (Managing Director Engie, Zaanstad).

Top drie initiatieven: 

  • De Groene Lobby – Jasper Fleers
    De Groene Lobby heeft het plan om op drukbezochte plekken in de stad Anderhalve-Meters in te zetten. Anderhalve-Meters zijn opvallend geklede mensen die als doel hebben om mensen op straat op een positieve manier te motiveren en te activeren om de 1,5 meter afstand en andere RIVM regels aan te houden.
  • Find Space – Inge Beerlage
    Een digitale marktplaats voor het uitwisselen van onbenutte ruimte. Heel veel kantoren staan nu leeg, net als parkeergarages. Dit biedt de mogelijkheid in deze grote ruimtes horeca of cultuur onder te brengen en zo de 1,5 meter samenleving vorm te geven.
  • OrderMe – Dex Holman
    Met de software van OrderMe kunnen gasten gemakkelijk, zonder app te downloaden of account aan te maken, met hun eigen telefoon bestellen en afrekenen bij restaurants, hotels of bars. OrderMe werkt met QR-codes die gekoppeld zijn aan elke tafel. De gast komt direct in het online menu van de horecagelegenheid.