Verkiezingen 11 februari 2022

D66 Amsterdam bezoekt circulaire fabriek in de haven

In de week van de circulaire economie bracht D66 Amsterdam een werkbezoek bij Renewi waar zij een rondleiding kregen bij de eerste bio-LNG fabriek van Nederland.
Reportages BLINKfotografie

In deze installatie worden organische resten zoals over-datum-producten van Amsterdamse supermarkten vergist tot biogas. Resultaat is een schone brandstof waar vrachtwagens op kunnen rijden. Hiermee wordt de uitstoot van tien kiloton fossiele CO2 voorkomen, genoeg voor dertien miljoen wegkilometers.

Reinier van Dantzig, Danielle de Jager, Elise Moeskops, Erik Schmit en Veerle Nicolai waren onder de indruk van deze nieuwe installatie. Van Dantzig: “De Amsterdamse haven speelt een onmisbare rol in de circulaire economie. Ik ben daar trots op, want hier vullen stad en haven elkaar naadloos aan. D66 maakt zich er dan ook hard voor dat er voldoende ruimte blijft in Amsterdam voor deze bedrijvigheid en dat circulaire innovaties zoals deze op grotere schaal tot ontwikkeling komen. Dat gaat niet vanzelf”.

Reportage ORAM_BLINKfotografie

Netwerk Circulair
ORAM en Port of Amsterdam staan aan de basis van het netwerk circulair, waar verschillende bedrijven waaronder Renewi, de krachten bundelen om een versnelling van de circulaire transitie te realiseren. Daarvoor zijn o.a. voldoende beschikbaarheid van elektriciteit, milieuruimte en aangepaste regelgeving cruciale voorwaarden. Het netwerk gaat zich de komende jaren inspannen om in Amsterdam het ideale klimaat te ontwikkelen voor de circulaire economie.

Wensenlijst ondernemend Amsterdam
ORAM heeft 10 wensen geformuleerd voor Ondernemend Amsterdam op weg naar de gemeenteraad verkiezingen op 16 maart 2022. Alle punten hebben we op een rij gezet in een overzichtelijke infographic.