Corona 8 mei 2020

Corona en ondermijning

Verkeert uw bedrijf in zwaar weer door de Coronacrisis? Biedt een onbekende investeerder een lening of gift? Of zijn er partijen ineens geïnteresseerd in uw bedrijf? Ga niet in zee met partijen die u niet vertrouwt. Voor u het weet kunt u niet meer terug en verliest u de controle over uw bedrijf.

 

Criminelen zien in tijden van crisis vaak hun kans schoon om te hulp te schieten. Hoe herkent u een ‘fout’ aanbod en wat kunt u doen? Welke financiële steun biedt de gemeente Amsterdam aan ondernemers? De antwoorden op deze vragen leest u hieronder.

Welke signalen kunnen duiden op pogingen tot financiële ondermijning?

Er zijn diverse signalen die duiden op mogelijke criminele hulp in deze tijden van coronacrisis. Bij één of meerdere van de volgende signalen moeten er bij u alarmbellen gaan rinkelen:

  • Een onbekende investeerder of financier is vanuit het niets bereid zijn – vaak contant – geld snel uit te lenen;
  • U krijgt plotseling een overname aanbod van iemand die u niet kent of vertrouwt;
  • Er is ineens interesse van een derde onbekende partij om een ruimte te huren voor onduidelijke doeleinden.

Waar kan ik met mijn melding terecht?

Verdachte situaties kunt u melden bij de politie via 0900-8844. Wilt u een verdachte situatie anoniem melden, dan kan dat via meldmisdaadanoniem.nl

Welke financiële hulp biedt de gemeente Amsterdam?

Bent u op zoek naar financiële hulp, maak gebruik van de steunmaatregelen voor uw bedrijf. Kijk op amsterdam.nl/ondernemen/veelgestelde-vragen-corona-ondernemers . Of neem contact met ORAM op voor meer informatie.