Vereniging 15 december 2020

Communicatiemanager bij ORAM

ORAM zoekt een enthousiaste en initiatiefrijke Communicatiemanager. Een veelzijdige functie in het hart van de stad gericht op het verbinden van ondernemers en bedrijven. Bij ORAM draait alles om netwerken, events, onderlinge kennisuitwisseling, belangenbehartiging en public affairs. Met als doel om ondernemers binnen de Metropoolregio Amsterdam verder te brengen op verschillende thema’s. Communicatie speelt hierbij een cruciale rol. In een energiek en divers team van 10 professionals en meer dan 600 aangesloten bedrijven werk je intensief samen aan verschillende resultaten, waarbij jij verantwoordelijk bent voor communicatie.

Klinkt goed?

Over ORAM – Ondernemend Amsterdam

ORAM is het grootste netwerk van bedrijven in de Amsterdamse regio en komt al meer dan 100 jaar op voor de belangen van ondernemers en bedrijven. Diepgeworteld in Amsterdam kennen we de issues van de stad en hebben we een uitstekend netwerk op verschillende niveaus in een breed speelveld. Zo bereiken we meer voor en met onze leden.

Over de functie

De Communicatiemanager speelt een centrale rol in de organisatie. Zo worden onze leden regelmatig geïnformeerd over relevante ontwikkelingen via nieuwsbrieven, ‘onze stem’ in de krant en via social media kanalen. De communicatiemanager werkt daartoe nauw samen met collega’s op het gebied  van belangenbehartiging en public affairs.

Daarnaast bouwt ORAM voortdurend verder aan de versterking van het netwerk; het aantrekken van nieuwe leden en het betrekken van bestaande leden. Dat doen we via een groot aantal bijeenkomsten en events die de typische ORAM-signatuur moeten dragen. Communicatie speelt een belangrijke rol om onze activiteiten zichtbaar te maken, de naamsbekendheid van ORAM te vergroten en het profiel te versterken. Communicatie denkt verder mee over een goede invulling van events en de eventkalender en zorgt dat ORAM vertegenwoordigd is op de plekken waar het gebeurt in Amsterdam en de regio.

De functie van Communicatiemanager binnen ORAM is dan ook een mix van denken en doen. Een ‘handen uit de mouwen’ mentaliteit is cruciaal. Je werkt in een actiegericht team, waar goede analyse en strategievorming belangrijk is en wordt gewaardeerd en waarbij de uitvoering uiteindelijk het verschil maakt voor onze leden. 

Verantwoordelijkheden:

 • Online en offline positioneren en profileren van ORAM,
 • Ontwikkelen van de communicatiestrategie,
 • Coördinatie en creatie van communicatieactiviteiten (je organiseert niet zelf de events, maar bent wel verantwoordelijk voor een goede en aantrekkelijke invulling),
 • Bedenken, samenstellen, schrijven en redigeren van communicatie-uitingen zoals onze nieuwsbrieven naar leden en het actief onderhouden van social media,
 • Mediarelaties en mediaplanning,
 • Externe partners aansturen en relaties onderhouden.

Bij ORAM denken we niet in hokjes. Ieder heeft zijn verantwoordelijkheid en rol, maar we werken  samen aan resultaat en helpen elkaar dat te bereiken.

Ben jij de Communicatiemanager die we zoeken?

Strategisch inzicht, een ondernemende instelling, kennis van zaken, gevoel voor netwerk en relaties en een open positieve houding vinden we de belangrijkste eigenschappen van onze Communicatiemanager. En schrijftalent wordt gewaardeerd. En verder:

 • Je hebt 5 – 10 jaar relevante werkervaring op het gebied van (corporate) communicatie;
 • Je hebt een afgeronde HBO of WO-opleiding;
 • Je hebt een vernieuwende blik op communicatie en bent ‘social savvy’.


Wat wij jou bieden

 • Je wordt onderdeel van een energiek team van professionals waar altijd wat gebeurt;
 • Als Corona voorbij is werk je in een informele sfeer op ons kantoor in hartje Amsterdam, inclusief het mooiste uitzicht op de stad;
 • Een mooie kans om je netwerk te verbreden en onderdeel uit te maken van Ondernemend Amsterdam;
 • Een marktconform salaris, 28 vakantiedagen en een goede pensioenregeling;
 • Reiskostenvergoeding middels een mobiliteitskaart.


Over de procedure

Als je nu denkt: die baan is voor mij; stuur dan z.s.m. en voor 1 januari 2021 een brief met CV naar vdvalk@oram.nl t.a.v. Menno van der Valk. Op basis van de brieven wordt een eerste selectie gemaakt.