go to top

Canta

Zoals altijd kijk ik met veel plezier uit naar onze aanstaande Algemene Ledenvergadering. En dit jaar in het bijzonder. Niet alleen vanwege de uitstekende staat waarin onze vereniging verkeert (de beste in jaren!), maar vooral vanwege de aansluitende presentatie door hoogleraar en stedenbouwkundige Maurits de Hoog.

PaulMaurits de Hoog is door het Amsterdamse stadsbestuur aangezocht als projectleider voor een nieuwe vaste oeververbinding over het IJ. Gedachten over een dergelijke verbinding steken om de zoveel jaar hun Amsterdamse kop op. Om op typisch Amsterdamse wijze onmiddellijk te ontaarden in een discussie waarin geen Amsterdammer zich onbetuigd laat. En zeker ORAM niet. Want die verbinding mag uiteraard geen hinder gaan opleveren voor het scheepvaartverkeer op het IJ.

Maar hoe hoog moet die brug dan wel niet worden? Ikzelf vind het heerlijk om met de racefiets op z'n tijd een flinke helling te nemen, maar geldt dat ook voor die meer corpulente Amsterdammer in zijn Canta? Wordt het een brug te ver of een echte Spinozabrug, rationeel en tolerant voor elke Amsterdammer? Ik kan niet wachten tot 20 mei aanstaande.
Paul Wevers
voorzitter