Vereniging 1 maart 2021

Brief aan de leden nr. 14

Beste leden,

Houdt u het nog vol? We zijn een jaar verder en nog steeds wordt ons leven bepaald door dat ellendige virus. Naast een gezondheidscrisis en een economische crisis vormt corona ook steeds meer een mentale uitputtingsslag. Gelukkig worden we gered door de weersomstandigheden: na een schitterend schaatsweekend, waarin ook veel ORAM-leden de ijzers onderbonden, worden we nu getrakteerd op de zonnestralen van een ontluikend voorjaar. Het buitenleven vormt hopelijk ook voor u een fijne vluchtroute uit zorgen en beperkingen.

 

Met nog een goede twee weken te gaan tot aan de verkiezingen, staat de politiek in de hoogste versnelling. Maar liefst 37 partijen dingen mee naar de gunst van de kiezer. We hebben ze maar niet allemaal uitgenodigd voor het ORAM/PoA debat Amsterdamse Haven: vizier op de toekomst. Morgen kruisen zes aankomend volksvertegenwoordigers de degens over de belangrijkste thema’s in de haven. U heeft zich al massaal aangemeld en dat kan nog steeds! Mocht de haven minder uw ding zijn: ORAM heeft de belangrijkste verkiezingsdebatten voor u op een rijtje gezet.

Na de verkiezingen is het tijd voor de formatie van een nieuw kabinet. Natuurlijk hopen wij dat economie en vestigingsklimaat de aandacht krijgt die het verdient. Er is veel te doen omtrent woningbouw, en terecht. Tegelijkertijd moeten we ervoor waken dat er genoeg ruimte blijft voor bedrijvigheid. Die staat nu onder druk, zeker als we kijken naar de Omgevingsvisie Amsterdam 2050. ORAM levert z’n zienswijze op dit stuk deze week af en we informeren u daar apart over.          

Tijdens de week van de circulaire economie, lanceerden ORAM en Port of Amsterdam een nieuw initiatief: het netwerk circulair voor haven en industrie. Middels een energieke talkshow werden circulaire koplopers op de kaart gezet. En dat blijven we doen, want de Amsterdamse haven herbergt circulaire bedrijven van wereldniveau, vaak de meest innovatieve in hun soort. Ons doel is om circulaire initiatieven te versnellen en eventuele obstakels daarbij te minimaliseren.

Ondertussen zijn er ook ontwikkelingen in het team van ORAM. Graag introduceren wij alvast onze nieuwe communicatiemanager bij u: Janneke Stokroos. Janneke is de opvolger van Frijkje Bakker en werkt momenteel als communicatieadviseur en woordvoerder bij de KNRM. Zij start half maart bij ORAM. We zien uit naar haar komst! 

Beste leden,
We zitten gelukkig niet stil bij ORAM, maar ondertussen missen we het live contact met u enorm. We blijven online actief en onze programmering voor leden krijgt weer een nieuwe vorm met ‘Coffee Q&A’. Komende donderdag 4 maart bijt wethouder Victor Everhardt de spits af. Van harte aanbevolen!

Wij wensen u alle goeds.
Weet ons te vinden!

Paul Wevers                    Kees Noorman 
voorzitter                         directeur