Coronanieuws

Corona
Brief aan de leden
27 januari 2021
Het jaar is koud gestart maar het lijkt net alsof we al weer maanden achter de rug hebben. Nieuwsberichten uit binnen- en buitenland tuimelen over elkaar heen. Wat overheerst is een gevoel van onrust en onvoorspelbaarheid.
Corona
Brief aan de leden
17 december 2020
Het viel maandagmiddag bij de eerste berichten toch vol op ons neer: we zitten weer in lockdown. Zo zwaar als het neerviel, zo veerden bedrijven ook weer terug. De bakens verzet en door de zure appel heen.
Corona
Oproep aan alle Amsterdamse bedrijven: doneer je cateraar aan onze lieve stad
17 december 2020
Sinds de coronacrisis zijn er alleen in al Amsterdam 25.000 mensen in voedselnood. Alleenstaande moeders en hun kinderen, maar ook mensen die hun baan zijn verloren.
Corona
Georganiseerd Bedrijfsleven Amsterdam presenteert 10 speerpunten voor ontwikkeling duurzame bezoekerseconomie
16 oktober 2020
Acht ondernemersorganisaties, verenigd in het Georganiseerd Bedrijfsleven Amsterdam (GBA), hebben 10 speerpunten van beleid vastgesteld, waarmee het toerisme in de hoofdstad zich na corona op een verantwoorde manier kan herstellen.
Corona
Brief aan de leden
30 september 2020
Amsterdam kleurt rood op de Covid-kaart. En helaas moeten de maatregelen weer worden aangescherpt. Daar waar velen van u zich weer een aantal dagen op kantoor permitteerden, moeten de meesten van ons nu weer terug naar huis.
Corona
Alles uit de kast tegen tweede lockdown
30 september 2020
‘Trek alles uit de kast om een tweede golf en lockdown te voorkomen’, riep VNO NCW Nederland ons dit weekend op. En inmiddels zijn de nieuwe coronamaatregelen, zowel nationaal als regionaal bekendgemaakt.
Corona
Brief aan de leden
3 juli 2020
Deze laatste week voor de zomervakantie was het nog even vol aan de bak voor ORAM met veel belangrijke onderwerpen voor het bedrijfsleven die in een volgende versnelling kwamen.
Corona
Oproep: verzoek tot deelname aan onderzoek ‘Thuiswerken en buiten de spits reizen in Amsterdam’
3 juli 2020
In Amsterdam is de ambitie om de verkeersdrukte structureel te reduceren. De gemeente heeft hiertoe een onderzoek opgezet om de intentie voor thuiswerken en spitsmijden in de toekomst in beeld te brengen.
Corona
Afstand houden bij beurzen, festivals en musea
3 juli 2020
Ontwerpbureau Saiid & Smale uit Amsterdam heeft de traditionele bezoekers-badge voor beurzen, congressen en festivals ontwikkeld tot een nieuw product dat mensen op een vriendelijke manier attendeert om 1,5 meter afstand te houden.
Corona
Afstand op bouwplaats, magazijn en industrie
3 juli 2020
De anderhalve meter afstand houden is soms best lastig. Zeker als je samen aan het werk bent en geconcentreerd bezig bent.
Corona
Aflevering 4 – Ondernemend Amsterdam over herstel van de Amsterdamse economie
2 juli 2020
Thuiswerken, de normaalste zaak van de wereld. Vier maanden geleden had dit bij menig bedrijf nog op verzet gestuit.
Corona
Aflevering 3 – Ondernemend Amsterdam over herstel van de Amsterdamse economie
26 juni 2020
Wat zien we gebeuren en wat zijn de grootste uitdagingen voor herstel. Aflevering 3 van Ondernemend Amsterdam over herstel van de stad en economie.