Coronanieuws

Corona
Brief aan de leden
3 juli 2020
Deze laatste week voor de zomervakantie was het nog even vol aan de bak voor ORAM met veel belangrijke onderwerpen voor het bedrijfsleven die in een volgende versnelling kwamen.
Corona
Oproep: verzoek tot deelname aan onderzoek ‘Thuiswerken en buiten de spits reizen in Amsterdam’
3 juli 2020
In Amsterdam is de ambitie om de verkeersdrukte structureel te reduceren. De gemeente heeft hiertoe een onderzoek opgezet om de intentie voor thuiswerken en spitsmijden in de toekomst in beeld te brengen.
Corona
Afstand houden bij beurzen, festivals en musea
3 juli 2020
Ontwerpbureau Saiid & Smale uit Amsterdam heeft de traditionele bezoekers-badge voor beurzen, congressen en festivals ontwikkeld tot een nieuw product dat mensen op een vriendelijke manier attendeert om 1,5 meter afstand te houden.
Corona
Afstand op bouwplaats, magazijn en industrie
3 juli 2020
De anderhalve meter afstand houden is soms best lastig. Zeker als je samen aan het werk bent en geconcentreerd bezig bent.
Corona
Aflevering 4 – Ondernemend Amsterdam over herstel van de Amsterdamse economie
2 juli 2020
Thuiswerken, de normaalste zaak van de wereld. Vier maanden geleden had dit bij menig bedrijf nog op verzet gestuit.
Corona
Aflevering 3 – Ondernemend Amsterdam over herstel van de Amsterdamse economie
26 juni 2020
Wat zien we gebeuren en wat zijn de grootste uitdagingen voor herstel. Aflevering 3 van Ondernemend Amsterdam over herstel van de stad en economie.
Corona
Brief aan de leden
19 juni 2020
Nu we ons weer steeds meer vrijheden kunnen veroorloven, brengt dat ook andere vragen met zich mee. Tot voor kort ging het gesprek in de stad vooral over ‘Wat kunnen we allemaal niet meer’. Inmiddels gaat het steeds meer over ‘Wat willen we allemaal niet meer’.
Corona
Aflevering 2 - Ondernemend Amsterdam over herstel van de Amsterdamse economie
17 juni 2020
Wat zien we gebeuren en wat zijn de grootste uitdagingen voor herstel. Aflevering 2 van Ondernemend Amsterdam over herstel van de stad en economie. 
Corona
Brief aan de leden
5 juni 2020
Met teruglopende besmettingscijfers en een steeds verder dalende IC-bezetting krijgen we langzamerhand wat rust aan het front in deze crisis. Bovendien krijgen we per week meer  grondrechten terug: het recht tot vereniging, tot vergadering én het recht om te demonstreren.
Corona
Ondernemend Amsterdam over herstel van de Amsterdamse economie
5 juni 2020
Wat zien we gebeuren en wat zijn de grootste uitdagingen voor herstel. Aflevering 1 van Ondernemend Amsterdam over herstel van stad en economie.
Corona
Kantoor en thuiswerk corona-proof én prettig
5 juni 2020
“Ook bij BAM zaten ze net als iedereen ineens thuis. Dat was gek en in sommige gevallen flink schakelen, want niet iedereen had thuis alle digitale middelen, vertelt  Maaike Veldhuizen van BAM Bouw & Techniek.
Corona
Brief aan de leden
22 mei 2020
Ook wij zaten afgelopen dinsdagavond weer gespannen voor de buis als ware het een belangrijke voetbalwedstrijd. Minister-president Rutte bracht goed nieuws.