Nieuws

Haven
Reactie ORAM op Gemeentelijke Visie Haven
19 november 2020
Met de Gemeentelijke Visie Haven geeft de gemeente een doorkijk naar de Amsterdamse haven in 2040.
Arbeidsmarkt
Worstelen met verbondenheid, vreugde en voortgang
10 november 2020
“Ik krijg van onze medewerkers terug dat er veel eenzaamheid is,” geeft een van de deelnemers aan tijdens het ORAM Webinar Motivatie van ORAM. 
Column
WopkeWiebes en het Amsterdamse
29 oktober 2020
Het recente nieuws liegt er niet om: de Amsterdamse arbeidsmarkt wordt het hardst geraakt van heel Nederland; de horeca in onze stad krijgt klap op klap; de vele freelancers en zzp’ers die onze regio rijk is, zien orderportefeuilles opdrogen, en daar blijft het niet bij.
Vereniging
Maak kennis met de nieuwe leden van ORAM
28 oktober 2020
Het netwerk van ORAM groeit elke week. Lees hier meer over onze nieuwe leden: Efficy Nderland BV, KB Group en Pacem - Brand Partners.
Haven
Problemen door stikstof? Wij horen het graag!
28 oktober 2020
ORAM is op zoek naar concrete casussen van bedrijven die problemen ondervinden door de heersende stikstofproblematiek. Bedrijven uit de haven en industrie krijgen nauwelijks tot geen vergunningen meer.
Energietransitie
Netwerk Circulair van ORAM in samenwerking met Port of Amsterdam trapt af
23 oktober 2020
Circulair. Er gebeurt al heel veel. En nu gaan we heel concreet laten zien wat er al gebeurt in de Amsterdamse haven en industrie.
Ondernemen
Georganiseerd Bedrijfsleven Amsterdam presenteert 10 speerpunten voor ontwikkeling duurzame bezoekerseconomie
16 oktober 2020
Acht ondernemersorganisaties, verenigd in het Georganiseerd Bedrijfsleven Amsterdam (GBA), hebben 10 speerpunten van beleid vastgesteld, waarmee het toerisme in de hoofdstad zich na corona op een verantwoorde manier kan herstellen.
Vereniging
Brief aan de leden
30 september 2020
Amsterdam kleurt rood op de Covid-kaart. En helaas moeten de maatregelen weer worden aangescherpt. Daar waar velen van u zich weer een aantal dagen op kantoor permitteerden, moeten de meesten van ons nu weer terug naar huis.
Ondernemen
Alles uit de kast tegen tweede lockdown
29 september 2020
‘Trek alles uit de kast om een tweede golf en lockdown te voorkomen’, riep VNO NCW Nederland ons dit weekend op. En inmiddels zijn de nieuwe coronamaatregelen, zowel nationaal als regionaal bekendgemaakt.
Netwreken
ORAM netwerkprogramma oktober / november
28 september 2020
Ook bij ORAM maakten de oplopende besmettingscijfers, met name in onze eigen regio, dat we bij onszelf te rade gingen of fysieke bijeenkomsten nog mogelijk blijven. Ook wanneer ze in klein verband plaatsvinden.
Energietransitie
Durven we de juiste keuzes te maken voor een circulaire toekomst?
28 september 2020
“Je neemt een hypotheek op de toekomst als je geen ruimte maakt voor de circulaire industrie”. Dat zei ORAM-directeur Kees Noorman tijdens een sessie over circulair.
Mobiliteit
Grote bedrijven maken afspraken over hyperspits en thuiswerken
28 september 2020
Het is goed dat bedrijven weliswaar uit nood geboren door corona, nu direct en concreet doorzetten. Remote werken, vanuit huis, op kantoor of ergens anders is wat het bedrijfsleven betreft here to stay, zegt Kees Noorman.