Nieuws

Optimale mobiliteit
1,5 miljard euro uit Groeifonds voor doortrekken Noord/Zuidlijn
14 april 2021
Het Nationaal Groeifonds maakt 1,5 miljard euro vrij voor het doortrekken van de Noord/Zuidlijn naar Schiphol en Hoofddorp. ORAM is blij met deze toekenning.
Optimale mobiliteit
Terugblik Q&A wethouder De Vries
13 april 2021
Vorige week spraken verschillende leden van ORAM met de Amsterdamse wethouder Egbert de Vries, die sinds begin dit jaar verantwoordelijk is voor de portefeuilles Verkeer en Vervoer, Luchtkwaliteit en Water.
Netwerken
Video Chocolate Drive-thru
8 april 2021
Het is alweer een week geleden dat de eerste Chocolate Drive-thru van Nederland in Amsterdam plaatsvond. De ludieke attractie, op een even zo ludieke dag, kwam uit de koker van AMports en ORAM in samenwerking met de Chocolatemakers en kwam voort uit de wens om de leden en relaties weer eens fysiek te ontmoeten.
Energietransitie
Ambitieverklaring voor 10-jarige Green Business Club Zuidas
30 maart 2021
Green Business Club Zuidas bestaat tien jaar! De stichting verbindt bedrijven, overheden en kennisinstellingen om zo samen te werken aan de verduurzaming van het gebied.
Vereniging
Brief aan de leden
29 maart 2021
De verkiezingen zijn achter de rug en we kijken vooruit naar een nieuw politiek krachtenveld, met als eerste stap de vorming van een nieuw kabinet. Welke samenstelling het ook wordt; het is van belang dat Nederland z'n weg vindt uit deze crisis en dat werkgelegenheid, economie en vestigingsklimaat de aandacht krijgen die ze verdienen.
Vereniging
Welkom Janneke Stokroos
29 maart 2021
Sinds half maart is Janneke Stokroos als communicatiemanager verbonden aan ORAM en volgt zij Frijkje Bakker op. Janneke heeft haar sporen in de communicatie verdiend bij de o.a. de KNRM in IJmuiden.
Ondernemen
ORAM Coffee Q&A met wethouder Everhardt
29 maart 2021
Op 4 maart jl. gingen we uitgebreid in gesprek met de Amsterdamse wethouder Victor Everhardt (onder andere verantwoordelijk voor economie, financiën, Haven en Zuidas).
Industrie
Subsidie voor maatregelen die uitstoot verminderen
29 maart 2021
De provincie Noord-Holland stelt de komende 4 jaar €4 miljoen beschikbaar voor complexe industriële bedrijven. Met de subsidie kunnen bedrijven bovenwettelijke maatregelen nemen waarmee zij de uitstoot van fijn stof, stikstofdioxide, zeer zorgwekkende stoffen, geur en geluid verminderen.
Vereniging
Maak kennis met de nieuwe leden van ORAM
28 maart 2021
Het netwerk van ORAM groeit elke week. Lees hier meer over onze nieuwe leden: Crown Van Gelder, Renewtech en SGI Compliance.
Ondernemen
Coach worden van een andere ondernemer?
27 maart 2021
Ondernemers Klankbord Amsterdam zoekt uitbreiding van ondernemers of oud-ondernemers die het leuk vinden om andere ondernemers in de regio Amsterdam te coachen. De coach kijkt, denkt en praat mee met ondernemers en fungeert als klankbord en sparringpartner.
Haven
Wethouder bezoekt ORAM-lid CJ Hendriks Group
26 maart 2021
Port of Amsterdam attendeerde ons op het bezoek dat havenwethouder Victor Everhardt van Gemeente Amsterdam bracht aan CJ Hendriks Group van ORAM-bestuurslid Kees Jan Hendriks.
Ruimte
Meldingsplicht sensoren openbare ruimte
26 maart 2021
Camera’s en sensoren in de openbare ruimte moeten vanaf 1 oktober 2021 bij de gemeente Amsterdam worden gemeld. Dat is althans het voorstel van het college dat op begin maart werd vrijgegeven voor inspraak.