Nieuws

Haven
Wethouder Everhardt bezoekt haven Amsterdam
14 mei 2021
Amsterdams wethouder Victor Everhardt (o.a. Economische Zaken en Haven) bracht vandaag een werkbezoek aan de Amsterdamse haven. Het bezoek stond in het teken van logistiek, een kernfunctie van de haven. De wethouder was onder de indruk van omvang en de dynamiek bij de terminals.
Vereniging
Maak kennis met de nieuwe leden van ORAM
30 april 2021
Het netwerk van ORAM groeit elke week. Lees hier meer over onze nieuwe leden: DNV, H. van Steenwijk bouw- en waterwerken en Wooden City Holding BV.
Column
We zijn er bijna
29 april 2021
We snakken allemaal naar de volle herstart van de economie, voor zover de zaken niet normaal hebben doorgedraaid. En naar echt contact. Door elkaar recht in de ogen te kijken ontstaat er chemie. En daaruit kunnen vruchtbare dingen voortkomen.
Ruimte voor werk
Zaanse Raad stemt in met Masterplan Hembrugterrein
23 april 2021
Donderdag 22 april jl. heeft de Zaanse Gemeenteraad ingestemd met het Masterplan voor het Hembrugterrein. Dit plan legt in grote lijnen vast hoe de inrichting en het ontwikkelproces van het Hembrugterrein er uit zal zien.
Energietransitie
TET over nieuwe energiedragers
23 april 2021
ORAM organiseerde een Talks Energie Transitie (TET). Bijna 150 deelnemers luisterden naar inspirerende verhalen over de nieuwe energiedragers als waterstof en synthetische kerosine.
Optimale mobiliteit
1,5 miljard euro uit Groeifonds voor doortrekken Noord/Zuidlijn
14 april 2021
Het Nationaal Groeifonds maakt 1,5 miljard euro vrij voor het doortrekken van de Noord/Zuidlijn naar Schiphol en Hoofddorp. ORAM is blij met deze toekenning.
Optimale mobiliteit
Terugblik Q&A wethouder De Vries
13 april 2021
Vorige week spraken verschillende leden van ORAM met de Amsterdamse wethouder Egbert de Vries, die sinds begin dit jaar verantwoordelijk is voor de portefeuilles Verkeer en Vervoer, Luchtkwaliteit en Water.
Netwerken
Video Chocolate Drive-thru
8 april 2021
Het is alweer een week geleden dat de eerste Chocolate Drive-thru van Nederland in Amsterdam plaatsvond. De ludieke attractie, op een even zo ludieke dag, kwam uit de koker van AMports en ORAM in samenwerking met de Chocolatemakers en kwam voort uit de wens om de leden en relaties weer eens fysiek te ontmoeten.
Energietransitie
Ambitieverklaring voor 10-jarige Green Business Club Zuidas
30 maart 2021
Green Business Club Zuidas bestaat tien jaar! De stichting verbindt bedrijven, overheden en kennisinstellingen om zo samen te werken aan de verduurzaming van het gebied.
Vereniging
Brief aan de leden
29 maart 2021
De verkiezingen zijn achter de rug en we kijken vooruit naar een nieuw politiek krachtenveld, met als eerste stap de vorming van een nieuw kabinet. Welke samenstelling het ook wordt; het is van belang dat Nederland z'n weg vindt uit deze crisis en dat werkgelegenheid, economie en vestigingsklimaat de aandacht krijgen die ze verdienen.
Vereniging
Welkom Janneke Stokroos
29 maart 2021
Sinds half maart is Janneke Stokroos als communicatiemanager verbonden aan ORAM en volgt zij Frijkje Bakker op. Janneke heeft haar sporen in de communicatie verdiend bij de o.a. de KNRM in IJmuiden.
Ondernemen
ORAM Coffee Q&A met wethouder Everhardt
29 maart 2021
Op 4 maart jl. gingen we uitgebreid in gesprek met de Amsterdamse wethouder Victor Everhardt (onder andere verantwoordelijk voor economie, financiën, Haven en Zuidas).