Nieuws

Netwerken
We hebben een winnaar!
21 januari 2021
Tijdens de eerste DoMiBo van 2021 vierden we het nieuwe jaar met de ‘ORAM Groote Amsterdamse PubQuiz 2021’. Online, met een drankje in de hand en beregezellig!
Haven
Gelukkig nieuwjaar! Dit erewater is voor u
8 januari 2021
2020 ligt achter ons. Het was een bijzonder jaar in alle opzichten, zwaar voor de één, uitdagend voor de ander.
Vereniging
Brief aan de leden
17 december 2020
Het viel maandagmiddag bij de eerste berichten toch vol op ons neer: we zitten weer in lockdown. Zo zwaar als het neerviel, zo veerden bedrijven ook weer terug. De bakens verzet en door de zure appel heen.
Vereniging
Terugblik 2020 – Economie als een paal boven water
17 december 2020
‘Bij ORAM gaat het om verbinding’. Dat was aan het begin van dit jaar de eerste zin van ons ‘Jaarplan 2020’. Het lijkt soms een leven geleden.
Haven
Gemeenteraad Amsterdam neemt Gemeentelijke Visie haven en Strategisch plan Havenbedrijf aan
17 december 2020
De Gemeenteraad van Amsterdam heeft op donderdag 17 december de Gemeentelijke Visie Haven aangenomen. De visie is daarmee officieel beleid geworden.
Haven
ORAM feliciteert Damen
17 december 2020
Gefeliciteerd Damen Shiprepair Amsterdam met jullie 100-jarig bestaan! Prachtig bedrijf en cruciaal voor de haven. We zijn er trots op dat jullie lid van onze vereniging zijn. Op naar de volgende 100 jaar!
Vereniging
Oproep aan alle Amsterdamse bedrijven: doneer je cateraar aan onze lieve stad
17 december 2020
Sinds de coronacrisis zijn er alleen al in Amsterdam 25.000 mensen in voedselnood. Alleenstaande moeders en hun kinderen, maar ook mensen die hun baan zijn verloren.
Netwerken
Kerstborrel werd virtueel feestje
16 december 2020
Sinds gisteravond is alles wederom anders, maar vandaag maken we er met elkaar een fijne bijeenkomst van.” Zo opende ORAM-voorzitter Paul Wevers op dinsdag 15 december onze virtuele kerstborre
Vereniging
Communicatie-manager bij ORAM - Ondernemend Amsterdam
15 december 2020
ORAM zoekt een enthousiaste en initiatiefrijke Communicatiemanager. Een veelzijdige functie in het hart van de stad gericht op het verbinden van ondernemers en bedrijven.
Arbeidsmarkt
Webinar Van adhoc thuiswerken tot structureel thuiswerkbeleid
9 december 2020
Op 17 november organiseerde Van A tot Zuidas de webinar ‘Van adhoc thuiswerken tot structureel thuiswerkbeleid’. Door Covid-19 werken medewerkers massaal thuis. In veel gevallen zonder dat er een goed thuiswerkbeleid is.
Column
Boter bij de vis: zonder werk geen wonen
2 december 2020
Afgelopen week presenteerde de Metropoolregio Amsterdam haar Economische Verkenningen. Het mocht natuurlijk geen verrassing heten dat er sprake is van grote krimp in onze regio, maar het blijft heftig om zwart op wit te zien hoe specifiek de MRA geraakt wordt door deze crisis.
Vereniging
Afscheid Frijkje Bakker
2 december 2020
Na 11 jaar gaat Frijkje Bakker weg bij ORAM. In 2009 begon zij aanvankelijk als event- en communicatiemanager bij de vereniging.