go to top

Keurmerk voor cargadoors uitgereikt aan VCK Logistics

17 juli 2017

ORAM-lid VCK Logistics ontving het certificaat tijdens het scheepsagenten overleg.

Foto Scheepsagenten
Kwaliteitskeurmerk

In 2007 is de overkoepelende, wereldwijde organisatie Fonasba gestart met het opzetten van dit keurmerk. Dit systeem gaat niet alleen over de betrouwbaarheid, maar ook over het ter inzage geven van de financiële prestaties van de onderneming. Het gaat niet alleen om keuringen in Nederland, het kwaliteitskeurmerk is een internationale standaard, het geldt ook voor partijen in havens waarvan men niet direct kan beoordelen hoe betrouwbaar de onderneming is. Nu Nederland meedoet komt het aantal lidstaten dat het kwaliteit register ondersteunt uit op 37.

Eisen
Bedrijven moeten de code of conduct onderschrijven en het is noodzakelijk dat ze een goede aansprakelijkheidsverzekering hebben. Ook wordt de bekwaamheid van het personeel getest op kennisniveau, op- of bijscholing en hun kennis over de douanewetgeving. Dit zijn een aantal van de eisen voor Nederland, evenals een lidmaatschap bij VRC (Vereniging van Rotterdamse Cargadoors) of ORAM, die een commissie heeft die zich inzet voor scheepsagenten.

Om te zorgen dat de toetsing actueel blijft wilt Fonasba dat partijen elke twee jaar opnieuw worden getoetst. De toetsing is jaarlijks voor partijen in Nederland.

Vragen of ook interesse een keurmerk aan te vragen? U kunt contact opnemen met Giulietta Cohen.