go to top

Breakout: Ruimte voor werk

Dinsdag 18 juni 2019

Dinsdag 18 juni 2019

Meeting info

Hoe zorgen we dat er ruimte is voor alle soorten werk die we (straks) nodig hebben en voor alle soorten werk die gewenst zijn voor Amsterdam en de Amsterdammers? Dat is de vraag bij de sessie van ORAM over Ruimte voor werk tijdens We make the City.

Ruimte voor werk voor alle Amsterdammers
Voor kantoorbanen, zoals advocatenkantoren en architectenbureaus, heb je veel minder ruimte nodig dan voor productiewerk, zoals afvalverwerking en voedselproductie. Maar beide soorten werk zijn nodig in Amsterdam en voor Amsterdammers.

Bovendien hebben we in de (nabije) toekomst juist méér ruimte voor werk nodig. Bijvoorbeeld voor energietransitie, voor circulaire economie, zoals de verwerking van stadsafval. Voor de opslag van bouwmaterialen, die nodig zijn om woningen te bouwen. En voor stadslogistiek, om pakketjes uit online bestellingen via distributiehubs tot aan onze voordeur te krijgen.

Schaalsprong naar Metropoolniveau
Hoeveel ruimte voor werk hebben we nodig in Amsterdam? En waar vinden we die ruimte? Bijvoorbeeld door een schaalsprong naar metropoolniveau. Door niet alles op te lossen binnen de gemeentegrenzen, maar de scope te verleggen naar het gehele aaneengesloten stedelijk gebied ontstaat meer ruimte.

Onze gezamenlijke ambitie om van Amsterdam een krachtige, inclusieve metropool te maken met een diverse economie is dus ook een ruimtelijke ambitie. Daarmee gaan we in de breakout ‘Ruimte voor werk’ aan de slag.

Algemene informatie:
Datum: dinsdag 18 juni 2019
Tijd: 13.30 – 16.30 uur
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143, Amsterdam

Programma
Het programma bestaat uit 2x een presentatie en vervolgens 2 panelgesprekken van elk 20 minuten met deelnemers aan tafel en vervolgens ook de zaal. Onderwerp: organiseren van centrale coördinatie op MRA niveau (MRA loket).

Aanmelden
Aanmelden kan op de site van de breakout Ruimte voor werk. Dat gaat als volgt:
U klikt op ‘koop ticket’ rechts boven aan de pagina.
Vervolgens maakt u een account aan als u dat niet heeft.
Daarna voert u rechts bij ‘voor partners’ deze code in: WMTCXWERKINUITVOERING.
Daarna dient u nog een plaats te reserveren voor de breakout zelf. U sluit het popup-scherm en klikt rechtsboven aan de pagina op ‘reserveer plaats’. 
U zet de dagpas en evt lunch allebei op 1 en klikt op ‘bestellen’. 
Klik vervolgens op ‘tickets’ bij de breakout Ruimte voor werk en klik weer op ‘bestellen’.
U kunt nu afrekenen (ook als u geen kosten heeft, klikt u hierop). 

 AANMELDEN