go to top

Breakout: Dive deeper in de industrie

Dinsdag 18 juni 2019

Dinsdag 18 juni 2019

Meeting info

Is uw bedrijf al voorbereid op extreme weersomstandigheden als stortbuien, hagel, hitte, droogte en storm? En hoe kwetsbaar is uw bedrijf voor overstromingen? Bent u nieuwsgierig naar de gevolgen van klimaatverandering voor de regio en uw bedrijf? Wat kunt u doen om de gevolgen te beperken en weet u uw assetmanagement daarop aan te passen?

In deze gevarieerde sessie krijgt u een update over de relatie tussen klimaatverandering en de werking van het watersysteem in de regio, uitleg over een methode die de risico’s op wateroverlast en overstromingen voor specifieke locaties in beeld brengt en hoort u bedrijven over hun ervaringen met deze methode. Lees meer

Meld u aan climateproof@wemakethe.city
Deelname middagonderdeel = gratis
Website

 

PROGRAMMA MIDDAGONDERDEEL
12:45 – 13:45 uur Boottocht | Lunchlezing ‘klimaatverandering en het watersysteem in de regio’
Undercurrent, Papaverweg 265 te Amsterdam

Het middagonderdeel start met lunch op het Noordzeekanaal. Tijdens de boottocht wordt een lezing gehouden over de werking van het watersysteem Amsterdam-Rijkkanaal/Noordzeekanaal en de toekomstige opgaven als gevolg van klimaatverandering met speciale aandacht voor de doorwerking daarvan op de industrie. Denk bijvoorbeeld aan verzilting en toenemende oppervlaktewater temperatuur.

14:00 – 16:30 uur Dive Deeper in de industrie
Café Loetje aan ’t ij, Werfkade 14 te Amsterdam

We duiken in het nieuwe klimaat en de risico’s voor de industrie. Wat loopt er al in de Metropoolregio Amsterdam? We duiken dieper met de vraag: Wanneer is uw bedrijf waterbestendig? Er is een methode die helpt bij het in beeld brengen van de wateroverlast en overstromingsrisico’s op uw bedrijf en de afweging of maatregelen nodig zijn.

Het Afval Energie Bedrijf Amsterdam (AEB) paste deze methode toe en deelt haar ervaringen in een dialoog. Is deze methodiek iets voor uw bedrijf? We eindigen met een verkenning van de behoeften bij de deelnemende bedrijven en op welke vlakken we elkaar kunnen versterken voor een klimaatbestendige Metropoolregio Amsterdam.

16:30 – 18:30 uur Afsluitende borrel
Undercurrent, Papaverweg 265 te Amsterdam

Alle middagonderdelen sluiten af met een borrel op de Undercurrent waar we onze klimaatnetwerken versterken met een rainbiertje of ander drankje. Na de sessie Dive deeper in de industrie is er vervoer terug naar de startlocatie Undercurrent.

Bent u geïnteresseerd en wilt u vanuit uw bedrijf hier bij aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar climateproof@wemakethe.city. Ook geïnteresseerd in het ochtendonderdeel? Geef het aan in uw mail.

PROGRAMMA OCHTENONDERDEEL
09:30 – 12:30 uur  Learn to Swim
Undercurrent, Papaverweg 265, 1032 KE Amsterdam

De dag start met een theatrale conferentie waar u wordt meegenomen in de gevolgen van een veranderend klimaat voor de wereld, Nederland en de regio. Visionairs spreken zich uit over toekomstbeelden voorbij 2100 en wat ons te doen staat in de tussentijd. We bekijken het geheel vanuit een astronautenblik én zoomen in op de praktijk tot in uw straat. Zijn de toekomstbeelden zo negatief als ze nu geschetst worden of kunnen ze ook positief zijn? Met filosofen, kunstenaars, de watergezant, theatermakers, beleidsadviseurs, financierders, boeren, bewoners, bedrijven en ontwikkelaars leren we opnieuw zwemmen tussen de antwoorden op de vraag; Wat is een climate proof regio voor en door iedereen? En wat staat ons te doen? Met onder andere Nederlands watergezant Henk Ovink en theatermaker Marjolijn Heemstra.