go to top

BREIKERS Café over gedrag

Dinsdag 3 juli 2018

Dinsdag 3 juli 2018

Meeting info

Veel (reis)gedrag is geautomatiseerd, we denken er niet meer over na. Het onbewuste brein speelt een grote rol. Ons gedrag wordt voor een belangrijk deel bepaald door sentimenten, door wat we gewend zijn te doen én door onze omgeving. De ratio speelt slechts een beperkte rol. Maatregelen, zoals deelfietsen, een OV-kaart of een nieuwe reiskostenregeling, zijn pas het begin. Echte resultaten kun je bereiken als je effectief gebruik maakt van een aantal gedragsprincipes.

Het 13e BREIKERS inspiratiecafé gaat over gedrag in relatie tot mobiliteit, bereikbaarheid en duurzaamheid. Dinsdag 3 juli vanaf 16.00 uur ben je van harte welkom om je -onder het genot van een hapje en een drankje- te laten inspireren en informeren door ervaringen van andere organisaties. Neem je collega van HR, duurzaamheid of facilitair ook mee!

Drie redenen om dit BREIKERS Café niet te missen:

  1. We zijn te gast in de prettige kantooromgeving van Witteveen+Bos in Zuidoost, goed bereikbaar met het OV. Hier kun je met eigen ogen zien hoe het ingenieursbureau een aantrekkelijke ruimte creëerde, waar mensen maximaal presteren en elkaar ontmoeten. En waar via de weg van verleiding specifiek gedrag wordt gestimuleerd.
  2. Meindert Schut van BNR Nieuwsradio bevraagt ook tijdens deze editie diverse aansprekende werkgevers over hún ervaringen met schoon en vertragingsvrij reizen. Onder andere Enexis vertelt over haar visie op duurzame mobiliteit en de ervaringen met de organisatie van autoloze dagen.
  3. Gedragsdeskundigen van Duwtje delen hun kennis over gedrag en interventies. Nuttig als je medewerkers slimmer en anders wilt laten reizen! Je bereikt meer door toepassing van de meest effectieve technieken uit de wereld van gedragsverandering.

Informatie
Wanneer:  dinsdag 3 juli
Ontvangst: 16.00 - 16.30 uur
Programma: 16.30 – 17.30 uur
Netwerkborrel: 17.30 – 18.30 uur
Locatie: Witteveen+Bos, Atlas-complex (gebouw Amerika), Hoogoorddreef 15, 1101 BA Amsterdam

Aanmelden
De bijeenkomst is primair gericht op werkgevers. U kunt zich hier aanmelden voor de gratis bijeenkomst en ontvangt kort voor de bijeenkomst een bevestiging van uw inschrijving.
Als u geen werkgever uit de regio of genodigde bent, behouden wij ons het recht voor om uw inschrijving niet te honoreren. Vanzelfsprekend krijgt u hierover bericht.

Terugblik Café 30 mei
Op 30 mei waren we te gast bij Circl op de Zuidas. Met inspirerende verhalen van o.a. Gertjan Sybrandi van Stedin, net uitgeroepen tot Mobiliteitsmanager van het jaar. Bekijk de sfeerimpressie.

Over BREIKERS en Vertragingsvrij 2020
BREIKERS is een initiatief van ORAM en VNO NCW. Het helpt u, als werkgever, om uw medewerkers vertragingsvrij van en naar hun werk te laten reizen en zo de doorstroming in de Metropool Amsterdam – en daarmee de concurrentiekracht – te verbeteren. BREIKERS roept u op om mee te doen met Vertragingsvrij 2020, en daarmee de uitdaging aan te gaan om in 2020 uw medewerkers vertragingsvrij te laten reizen. BREIKERS helpt u deze uitdaging te realiseren. Met kennis, advies en financiering van oplossingen voor vertragingsvrij reizen, maar ook met probeeracties, inspiratiebijeenkomsten én de Vertragingsvrij 2020-community waar u kennis en ervaringen kunt uitwisselen met andere werkgevers. Zie voor meer informatie: www.wijzijnbreikers.nl