go to top

BREIKERS Café: emissievrij in 2025: hoe pak je dat aan?

Woensdag 10 oktober 2018

Woensdag 10 oktober 2018

Meeting info

De Metropoolregio Amsterdam groeit en bloeit. Een positieve ontwikkeling met minder positieve bijeffecten: meer druk op de toch al schaarse ruimte en een afnemende luchtkwaliteit. Daarom moet het goederenvervoer slimmer en schoner, ook volgens het nieuwe college van B&W van Amsterdam.

Zero emissie in 2025, dat is de ambitie in de Green Deal ZES. Dat betekent: nieuwe logistieke concepten, bundeling van vrachten, zero-emissie voertuigen én andere vervoersvormen. Wat zijn de consequenties voor je organisatie en de afspraken met toeleveranciers? Welke oplossingen zijn bewezen effectief?

Duurzame woensdag 10 oktober ben je - samen met je collega van Inkoop en/of Facilitair - van harte welkom bij Proeflokaal De Prael Houthavens. Onder leiding van Meindert Schut van BNR Nieuwsradio word je volledig bijgepraat over dit actuele én urgente onderwerp.

Vijf redenen om dit BREIKERS Café niet te missen:
1. Er is alle gelegenheid om kennis uit te wisselen met collega professionals over duurzame inkoop en logistiek.

2. Jan van Deudekom, specialist in zero-emissie verhuizingen en oprichter van een hub voor uitstootvrije, gebundelde facilitaire leveringen zoals koffie, papier en toiletartikelen voor kantoren, instellingen en ziekenhuizen, deelt zijn visie.

3. Ruud Dekkers, Operational Director van Suez Regio Randstad Noord, deelt zijn ervaringen met het succesvolle circulaire afvalproject in Amsterdam Zuid-Oost.

4. Simon de Rijke, onderzoeker Logistiek aan de Hogeschool van Amsterdam geeft zijn visie op de verschillende initiatieven in de Metropoolregio en vertelt hoe je, als ‘ontvangende partij’, kunt anticiperen op 2025.

5. Initiatiefnemers van het Zuidas convenant vertellen welke eisen zij stellen aan hun leveranciers, op weg naar 2025.

BREIKERS organiseert dit café in samenwerking met Slim en Schoon 2025, een netwerk van bedrijven die écht werk maken van slim en schoon vervoer door de stad. Meer informatie over dit netwerk vind je hier.

Informatie
Wanneer:  woensdag 10 oktober
Ontvangst: 16.00 - 16.30 uur
Programma: 16.30 – 17.30 uur
Netwerkborrel: 17.30 – 18.30 uur
Locatie: Proeflokaal De Prael Houthavens, Nieuwe Hemweg 2,
1013 BG Amsterdam (het Proeflokaal is goed bereikbaar met OV/auto. Er is voldoende parkeergelegenheid (betaald).

Aanmelden
De bijeenkomst is primair gericht op werkgevers. U kunt zich Het BREIKERS Café is primair gericht op werkgevers. Als je geen werkgever uit de regio of genodigde bent, behouden wij ons het recht voor om je inschrijving niet te honoreren. Vanzelfsprekend krijg je hierover bericht. AANMELDEN 

Over BREIKERS en Vertragingsvrij 2020
BREIKERS is een initiatief van ORAM en VNO NCW. Het helpt u, als werkgever, om uw medewerkers vertragingsvrij van en naar hun werk te laten reizen en zo de doorstroming in de Metropool Amsterdam – en daarmee de concurrentiekracht – te verbeteren. BREIKERS roept u op om mee te doen met Vertragingsvrij 2020, en daarmee de uitdaging aan te gaan om in 2020 uw medewerkers vertragingsvrij te laten reizen. BREIKERS helpt u deze uitdaging te realiseren. Met kennis, advies en financiering van oplossingen voor vertragingsvrij reizen, maar ook met probeeracties, inspiratiebijeenkomsten én de Vertragingsvrij 2020-community waar u kennis en ervaringen kunt uitwisselen met andere werkgevers. Zie voor meer informatie: www.wijzijnbreikers.nl