go to top

Noord en Zuid voor altijd verbonden?

28 mei 2015

Aan fantasievolle ideeën geen gebrek. Dat bleek direct bij de presentatie van de Sprong over het IJ, het langverwachte en veel bediscussieerde plan voor een (fiets- en loop)verbinding tussen de noord- en zuidoever van het IJ. Alle Amsterdammers en andere geïnteresseerden konden ideeën inzenden. En dat leverde een bonte mix van ideeën. Diverse bruggen natuurlijk, maar ook gewoon nog meer ponten, fietsen door de IJ-tunnel en zelfs kabelbanen.

Img 030 ResizePlannen genoeg
Maurits de Hoog, stedenbouwkundige en projectmanager vertelde de ALV-deelnemers over de start van het plan, de 77 inzendingen en over de meest kansrijke oplossingen. Die 15 ideeën (waaronder ook een kabelbaan) worden nu verder uitgewerkt, om uiteindelijk uit te monden in een definitief voorstel.

Dat water, dat water
Iedereen was enthousiast. Maar kritische vragen waren er uiteraard ook, want ORAM vertegenwoordigt natuurlijk het havenbedrijfsleven. En ja, hoe zit dat dan met de cruiseschepen die over dat IJ bij de Passenger Terminal moeten kunnen komen? En met de binnenvaart? En maken we eigenlijk überhaupt wel genoeg gebruik van het ‘water’ in Amsterdam? Het blijkt, ook bij ORAM is de verbinding van de IJ-oever een project dat je raakt. Wij zijn benieuwd!
Frijkje Bakker

ALV 2015