go to top

Najaarsforum verkent nieuwe wegen naar succes

22 november 2016

“Het lijkt wel of ik de boot naar luilekkerland heb gemist”, aldus Paul Wortelboer, directeur van Koopman Car Terminal, gevestigd in de Amsterdamse haven. “Bij ons gaan per jaar 200.000 auto’s op transport. Ik moet er niet aan denken dat iedereen zelf bedenkt wanneer hij aan het werk gaat.”. Niet iedereen herkende zich tijdens het ORAM Najaarsforum meteen in het potentieel van ‘anders ondernemen’. En dat hoeft natuurlijk ook helemaal niet. Op het podium deelt Don Griffioen van Effectory zijn ervaringen. “Bij ons werkt 80% van de innovaties die we doorvoeren, de resterende 20% bezorgt ons hoofdpijn. Maar per saldo levert het ons heel veel op.” Zijn 160 medewerkers zijn wereldwijd actief in medewerkersonderzoek. Het werkt sinds 2012 volledig in kleine, zelfsturende teams. Zijn tip: gooi niet in één keer alles om. “Blijf in het begin weg bij je bottom line, maar start met innoveren in de marge van je bedrijfsvoering. Als je ziet dat het werkt kun je een volgende stap zetten.”

Img 075 LowresModerator Ruben Maes betrekt de deelnemers actief in de discussie. Jaap van Rhijn bijvoorbeeld van Colliers International. Ook hij stimuleert zijn medewerkers met maximale verantwoordelijkheid en vrijheid. Hij ziet zich daarin vaak belemmerd door wetgeving en toezichthouders. “Als je in een grote taxatie ook maar het kleinste procedurefoutje maakt, dan hang je.” Dat dwingt je tot controle. Hoe kijkt op het podium Sjoerd Van der Velden, partner van BvdV advocaten en belastingadviseurs daar tegenaan? “Je hoeft je echt niet altijd aan de wet te houden, hoor”, is het verrassende antwoord. BvdV registreert bijvoorbeeld geen vakantiedagen meer, terwijl je daartoe wettelijk verplicht bent. Bij arbeidsconflicten kan dat veel geld kosten. “Dat risico nemen we bewust. Het optuigen van de administratie en de controle is veel kostbaarder.” BvdV is een middelgroot commercieel advocatenkantoor waar iedereen, van partner tot secretaresse, evenveel zeggenschap heeft. Waar iedereen ook zijn eigen salaris bepaalt. Dat ‘vrije salaris’ klinkt exotischer dan het is. “Doordat de salarissen intern volledig transparant zijn, komt die min of meer organisch tot stand en is zeker niet hoger dan bij traditioneel georganiseerde kantoren.”

Aan Pim de Morree, de derde ondernemer op het podium, suggereert Maes dat het loslaten van alle zekerheden misschien goed werkt in de zakelijke dienstverlening, maar dus niet bij een maakbedrijf of een havenbedrijf. De Morree doet met zijn bedrijf Corporate Rebels wereldwijd onderzoek naar ‘anders ondernemen’. Binnen een jaar willen ze hiervan 60 treffende voorbeelden verzamelen. Hij bestrijdt dat ‘anders ondernemen’ alleen is weggelegd voor hippe startups in Silicon Valley. Eigenlijk begon het hele verhaal tientallen jaren geleden met het Braziliaanse maakbedrijf Semco, producent van scheepspompen. Pas toen Ricardo Semler er radicaal voor koos om zijn werknemers volledig vertrouwen en autonomie te geven werd zijn bedrijf succesvol.

Dan was er nog een kort vraaggesprek met Wethouder Arjan Vliegenthart. Experimenteert de gemeentelijke organisatie ook met vernieuwing? Vliegenthart vertelt dat ook hij zijn directe medewerkers maximale autonomie geeft. Dat motiveert en geeft energie. Het is ook efficiënt: “niet elke uitspraak hoeft eerst door mij te worden geaccordeerd.” Aansluitend voorziet Karim Benammar (The School of Life) het onderwerp van een filosofisch kader. Onze traditionele organisaties zijn vaak gebaseerd op oude zekerheden, ‘dat hebben we toch altijd al zo gedaan’. Door de essentiële uitgangspunten die daaraan ten grondslag liggen ter discussie te stellen, of zelfs radicaal om te draaien, kom je vaak tot verrassende nieuwe inzichten. Hij eindigt zijn betoog met de opdracht aan de zaal om samen met je buurman of buurvrouw zo’n eigen ‘zekerheid’ te benoemen en aan te pakken. Er volgde een levendige discussie en het programma bleek ineens veel te kort. Tijdens de borrel werd dan ook nog uitgebreid nagepraat.
Rein Aarts

Lees meer over wat wij doen op het gebied van arbeidsmarkt.

Najaarsforum 2016